HABER

Afyonkarahisar’da canlı bomba eylemi hazırlığındaki DEAŞ’lı terörist yakalandı

Yaklaşan yılbaşı öncesi hedefinde vatandaşların yoğunlukta olduğu yerler ile kilise ve sinagoglar olduğu belirtilen canlı bomba eğitimi alan DEAŞ'lı terörist Afyonkarahisar’da polisin düzenlediği başarılı operasyonla yakalandı.

Operasyon, kent merkezinde gerçekleştirildi. Edinilen bilgilere göre, operasyon Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü iş birliği ile yapıldı.

Kanlı eylem hazırlığında olan DEAŞ'lı teröristlerin hedefinde yeni yıl kutlamaları, ibadethaneler, Yahudi ve Hristiyanların ayin ve etkinlikleri, yabancı ülke temsilcilikleri, alışveriş merkezleri ve eğlence merkezleri olduğu bilgisini alan ekipler harekete geçti.

BASKIN DÜZENLENDİ

Bu doğrultuda geçmiş dönemde örgütün DAŞİŞA listesinde adı geçen ve istişhad (canlı bomba) eylemi için istekli olduğu, eğitim aldığı ve radikal yapısı bulunduğu tespit edilen Iraklı Abu Shuayb Layth Raad Zaıd’in Afyonkarahisar’da olduğu belirlendi.

Ekipler yaptıkları takip sonrası şahsın kaldığı eve sabaha karşı baskın düzenledi. Baskında kıskıvrak yakalanan şahıs gözaltına alındı.

Şahsın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler