HABER

81 ilden deprem bölgesine yardım yağıyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası tüm Türkiye adeta tek yürek oldu. 81 ilden deprem bölgesine yardım yağarken, Kızılay'ın yaptığı kan çağrısı sonrası birçok ilde vatandaşlar kan alma araçları ve merkezlerin önünde kan vermek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ülke genelinde vatandaşları kan bağışına davet etti. Kerem Kınık'ın açıklamalarının ardından vatandaşlar Fatih Çapa'da bulunan Kızılay Kan Merkezi'ne koştu. Yüzlerce kişi kan verebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

"HERKESİ KAN VERMEYE DAVET EDİYORUM"

Kan vermeye gelen vatandaşlardan Abdullah Alpay, "Öncelikle Allah'tan tüm depremzedelere yardımcı olmasını diliyorum. Elimizden dua etmek geliyor. Maddi yardımımızı da yaptık. Başka ne yapabileceğimizi düşünüp kan vermeye geldik. Herkesi Kızılay'a kan vermeye davet ediyorum. Elimizden bunlardan başka bir şey gelmiyor. Şu anda da kan merkezi dolu. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz bu" dedi.

EDİRNE'DE ASKER, POLİS VE JANDARMADAN KAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ

Edirne'de, Kızılay'ın çağrısına kulak veren çok sayıda kişi, kentte kurulan kan bağış merkezlerine akın etti. Edirne ve çevresinde görev yapan çok sayıda asker, polis ve jandarma personeli de bağışta bulundu.

DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

Tepebaşı Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve Gaziantep, Hatay Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgeye gıda ve ihtiyaçlara yönelik malzeme yardımı ulaştırıyor. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile yapılan yardımda, depremzede vatandaşlar için gıda ve malzeme desteği sağlanıyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler