Victoria Türkçe öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Victoria Türkçe öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2010 00:00

Bernd Schuster, 4 yaşındaki kızı Victoria’yı Alman okulu yerine Türk okuluna yazdırdı.

BEŞİKTAŞ’ın teknik direktörü Bernd Schuster, 4 yaşındaki kızı Victoria’yı Alman okulu yerine Türk okuluna yazdırmayı tercih etti. Alman teknik adamın çocuğu İstanbul’daki Avrupa Koleji’nde eğitim görecek. Burada İngilizce ve Almanca dillerinin yanı sıra Türkçe eğitim alacak.

Çocuğunun birçok Türk arkadaşı olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Schuster, “Burada çok mutluyuz. Komşuluk ilişkilerini geçtik, sanki akraba gibi olduk. Herkes birbirine ziyarete gidiyor. Bu ortamda çocuğumun Alman okuluna gitmesine gerek yok. Evimizde zaten hem ispanyolca hem de Almanca konuşuluyor. Artık Türkçe de konuşacak” dedi. Kendisinin de Türkçe dersleri aldığını açıklayan Schuster, “Devre arasından sonra Türkçe açıklamalar yapabilirim. Ama Türkçe öğrensem bile laflarım yanlış anlaşılmasın diye tercüman kullanmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Quaresma müjdesi

PORTEKİZ Milli Takımı’ndan sakat dönen Beşiktaşlı Ricardo Quaresma’nın bugünden itibaren takımla beraber çalışmalara başlayacağı açıklandı. Siyah beyazlı kulübün Sağlık Kurul Başkanı Prof. Dr. Mete Düren, “Quaresma CSKA Sofya maçında oynayabilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!