Vettel, Button'dan özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Vettel, Buttondan özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2010 20:33

Sebastian Vettel, yarışın ardından Jenson Button'dan özür dileyecek kaza ile ilgili bütün sorumluluğu üzerine aldı.

Haberin Devamı

Red Bull pilotu Vettel, Spa'da 16. turda Button'u son şikan öncesinde geçmeye çalışırken aracının kontrolünü kaybetti ve İngiliz pilotun aracına çarptı. Kazanın ardından Vettel yoluna devam ederken Button yarış dışı kaldı.

Vettel: "İlk olarak, üzgünüm. Açıkçası onun veya benim yarışımı mahvetme niyetinde değildim"

"Yakındı, ondan hızlıydım. O anda Robert de (Kubica) bana yaklaşmıştı. Bizi düzlükte geçebileceğini biliyordum. Çünkü düzlükte en hızlılar değildik. Bir kaç defa çok yaklaştım, ne yazık ki hiç yeteri kadar olmadı"

"İçe girip ondan geç fren yapmaya çalıştım. İçten dışa çıktığımda, tümsekte fren anında aracın kontrolünü kaybettim ve ardından artık kontrol bende değildi, ne yazık ki ona çarptım"

Vettel'in yarışı o esnadan sonra daha da kötüye gitti. Kazada kırılan ön burnu değiştirmek için pite girdi, ardından kazada suçlu bulunduğu için pitten geçme cezası aldı ve daha da sonra Liuzzi ile mücadelesinde lastiği patladı ve tekrar zorla da olsa pite dönerek lastik değiştirdi, üstüne bu değişim de yanlış lastiğe geçti ve yağmur lastikleri erkenden aşınınca tekrar pite döndü ve sonunda 15. olabildi.

Haberin Devamı

Vettel: "Aslında geriye baktığımızda, yarışın sonunda yağmur ile iyi puanlar alabilirdik diye düşünüyorum."

"bugün kazanabileceğimiz kolay puanlar vardı; en azından 2. ve 3. olabilirdik. Ama şimdi bugünlük elimizde bir şey yok. Gelecek yarışta neler yapabileceğimize bakacağız"

Alman pilot,, Liuzzi ile olan temasının çok şeye mal olduğunu ve neredeyse 1 turu patlak lastikle geçtiğini söyledi.

Vettel: "Onu geçmiştim ve ardından o, benim sok arka lastiğimi mahvetti. Geri dönüş şansım vardı. Muhtemelen olabilecek en kötü şeydi ve oldu"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!