Venus fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Venus fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 00:00

4. Wimbledon şampiyonluğuna ilerleyen ABD’li tecrübeli tenisçi, Rus Kuznetsova’yı da yenerek yarı finale çıktı. Erkeklerde Rafael Nadal, Djokovic ve Baghdatis çeyrek finale yükseldi.

ABD’li tenisçi Venus Williams dün ABD Açık şampiyonu Rus Svetlena Kuznetsova’yı yenerek yarı finale yükseldi ve 4. Wimbledon Turnuvası şampiyonluğu yolunda büyük bir adım attı. Londra’daki sezonun 3. Grand Slam mücadelesinde önceki gün Rus Maria Sharapova’yı eleyen V.Williams, dünkü çeyrek final mücadelesinde 5 numaralı seri başı Kuznetsova’ya 6-3 ve 6-4’lük setlerle üstünlük sağladı.

Bu yıl zaman zaman turnuvalara katıldığı için dünya sıralamasında 23. sırada yer alan Venus Williams şampiyon olursa, kendi rekorunu kırarak Wimbledon’ı kazanan en düşük sıradaki seri başı tenisçi unvanını alacak. Venus 2005 yılında da 14 numaralı seri başıyken Wimbledon’ı kazanarak bu dalda bir rekora imza atmıştı. Sırp Ana Ivanovic de Çek Nicole Vaidisova’yı eleyerek son 4’e kaldı. Erkeklerde Roger Federer-J.Carlos Ferrero maçı yağmur nedeniyle bugüne kalırken, Rafael Nadal, Novak Djokoviç, Tomas Berdych ve Marcos Baghdatis rakiplerini yenerek çeyrek finale yükseldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!