Vedat Okyar: Büyük seyirci

Güncelleme Tarihi:

Vedat Okyar: Büyük seyirci
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2001 00:00


Vedat OKYAR
Haberin Devamı

Beşiktaş direksiyon değiştirdi. Daum'un gelişi takıma nasıl yansır diye oyunu dikkatle izledim. Bir kere top oynama iştahları üst seviyede. Kimin elinde, avucunda ne varsa vermeye gayret ediyor. Tabii ki, hiçbir antrenörün elinde sihirli bir sopa yok. Taktik olarak oyuna birşeyler sürmek zaman alır. Ama çok bekleyeceğimi de tahmin etmiyorum. Beşiktaş, bir kaç hafta içinde daha iyi oynayacak.

Oyunun ilk bir saatinde Trabzon takımı, Beşiktaş'ın ilk 18'ine giremedi. Bir tek pozisyonları yok. Ama Beşiktaş'ın Ümit diye bir futbolcusu var, Trabzon oynasın diye davetiye çıkardı. Be kardeş, ortada fol yok, yumurta yok. Topu ya taca, ya da kornere atarsın olur biter. Ama yok.. Sen çok kaliteli oyuncusun ya, rakibini kendi kalene doğru çalımla geçeceksin. Yok öyle şey. Olmadı da. Topu da kaçırdın, adamı da. Penaltıyı yapmak mecburiyetinde kaldın. Yaptığın o lüzümsuz penaltından sonra takımını büyük sıkıntaya soktun.

HEDEF G.SARAY

Beşiktaş, dün akşam sahanın içinden 3 puan çıkardı. Bundan sonraki hedef, G.Saray maçı olmalı. Arada da milli maçlardan dolayı 15 gün futbol molası var. Bir takımın hazırlık yapması için gün olarak iyi bir rakam. Ben dün akşam Karhan'ı bu sene en iyi topu oynarken gördüm. Bunları attığı gol için söylemiyorum. Sağ kulvarı fevkalade kullandı, kontra toplar attı, kulvar da değiştirdi. Ayhan oyunda kaldığı müddetçe belki çok iyi oynamadı ama çok arayışlar içindeydi. Koştu, didindi.

İbrahim'de çamaşır makinası gibi. Sahanın her yerine bastı. Bir futbolcu bu kadar çok koşababilir. Oynadığı topun karşılığını da attığı golle aldı. Afferin İbrahim sana. Defansta da Ali Eren futbolu çok ciddi alıp, oynuyor. O da takımın iyilerindendi. Maçın hakemi bana göre iyi bir maç idare etti. Ne gördüyse çaldı. Topun da hep yanında oldu. Trabzon takımı maalesef özelliğini kaybetmiş. Kimse son yarım saatte Beşiktaş'ın düştüğü sıkıntıyı Trabzon'a bağlamasın.

Beşiktaş'ın çok büyük bir taraftarı var. Yine helal olsun.. Bir takımın bu kadar arkasında durulur. Onun için futbolculara diyiyorumki bu büyük taraftara layık olmak mecburiyetindesiniz.. Dün akşam maç kadar seyircinin büyüklüğü bana çok tesir etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!