Ve İbrahim AEK'da

Güncelleme Tarihi:

Ve İbrahim AEKda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yunan Kulübü, yıldız basketbolcuya servet önerdi

İbrahim Kutluay, transferi karşılığında kendisine 7 milyon dolar (yaklaşık 4.3 trilyon lira), bir villa, eve hizmetliler, iki araba, yılda 15 defa İstanbul'a gidiş-dönüş bileti artı tercüman teklif eden AEK Kulübü'ne evet dedi. Sözleşme bu sabah imzalanacak.

4 saatlik görüşme

Atina'ya giderek dün transfer görüşmesi yapan İbrahim Kutluay'a, AEK Kulübü tam bir servet önerdi. Dün öğleden sonra başlayan ve tam dört saat süren ilk tur görüşmelerine önce AEK İkinci Başkanı İannis Filipou, yöneticiler ve İbrahim Kutluay'ın menajeri Tolga Tuğsavul katıldılar.

Cazip teklifler

Daha sonra İbrahim Kutluay içeri girdi. Yunan Kulübü yöneticileri İbrahim için, üç yıl garanti sözleşme ve primler karşılığı 7 milyon dolar (yaklaşık 4.3 trilyon lira) teklif ettiler. Ayrıca İbrahim'e bir villa, eve hizmetliler, iki araba, yılda 15 defa İstanbul'a gidiş-dönüş bileti artı tercüman teklif edildi.

Şartlar olumlu

İbrahim, görüşmeden sonra, ‘‘Aileme ve kız arkadaşıma danışacağım’’ diyerek kesin cevabını vermedi ve birkaç saat süre istedi. Gece yarısı yapılan ikinci görüşmede İbrahim ve Menajeri Tolga Tuğsavul, AEK yöneticileri ile yeniden masaya oturarak teklifi kabul ettiklerini açıkladı. İbrahim Kutluay, kendisini AEK'lı yapan sözleşmeyi bu sabah imzalayacak.

Salonu gezdi

İbrahim Kutluay, AEK Kulübü yöneticileriyle yaptığı görüşme sonrasında AEK Spor Salonu'nu gezdi, idman yapan genç takım oyuncularını izlerken yardımcı antrenör Milan Miliç'le birlikte uzun süre sohbet etti.

BASIN ORDUSU KARŞILADI

AEK'lı yöneticilerin İbrahim'in gelişini gizli tutmalarına ve yönetici göndermemelerine rağmen Yunan basını olaya büyük ilgi gösterdi. İbrahim'i, Atina Havaalanı'nda basın ordusu karşıladı. Yıldız basketbolcu, kendisine gösterilen ilgiye şaşırdı.

Atina’da İbo şov

AEK ile transfer görüşmesi yapmak üzere dün başkent Atina'ya gelen İbrahim Kutluay büyük ilgi gördü.

Gizliydi ancak...

Basketbol Milli Takımım ve F.Bahçe'nin yıldızı İbrahim Kutluay, AEK ile transfer görüşmesi yapmak üzere geldiği Atina'yı ayağa kaldırdı. AEK'nın transferi gizli tutmasına ve yönetici göndermemesine rağmen Atina Havaalanı İbrahim'le röportaj yapmak için yarışan Yunan basın mensupları ile doldu.

Ivkoviç istedi

AEK'nın dünyaca ünlü Yugoslav Coach'u Dusan Ivkoviç'in, ‘‘İbrahim'i istiyorum. Onu, takımın yıldızı olarak düşünüyorum’’ dediği raporundan sonra harekete geçen Yunan kulübü yöneticileri serveti gözden çıkardı. Transfer gerçekleşirse AEK, İbrahim için bonservis ücreti ödemeyecek.

Fedakarlık yaptım

F.Bahçe'de kalmak için her türlü fedakarlığı yaptığını söyleyen İbrahim, ‘‘Fiyatımda 1 milyon dolara kadar indim. Ancak yönetim, 800 bin dolar artı 200 bin dolar da prim sözü verdi. Üstelik F.Bahçe önümüzdeki sezon Avrupa'da yok. Eğer anlaşırsam herşey çok farklı olacak’’ diye konuştu.

F.Bahçe ateş püskürdü

İBRAHİM Kutluay'ya anlaşma sağlayamayan Fenerbahçe'de yönetici Mahmut Uslu, yıldız basketbolcuyu suçladı. Uslu, ‘‘Biz, İbrahim'e 200 bin doları prim olmak üzere 1 milyon dolar önerdik. Ancak o, aynı parayı veren AEK'ya gitmeyi tercih etti. Bu da kendisinin nasıl bir F.Bahçeli olduğunu gösteriyor’’ diye konuştu.

Bu arada, Efes Pilsen, 1 sezon kiralık oynattığı İbrahim'in bonservisi için F.Bahçe'ye 2.5 milyon dolar önermişti. Eğer İbrahim iki yıl içinde Türkiye'ye dönerse yalnızca F.Bahçe'de oynayabilir. Süre üç yıl olursa, İbrahim istediği kulübe gidebilecek.

Barış elçisi olacağım

Duyguları karışık

AEK ile transfer görüşmesi yapan İbrahim'in duyguları oldukça karışık. Yunanistan'ın bir basketbol ülkesi olduğunu ve burada oynamanın her sporcu için bir gurur kaynağı teşkil ettiğini biliyor. Üstelik, kendisini AEK'nın dünyaca ünlü antrenörü Dusan Ivkoviç'in istemesi, İbrahim'e ayrı bir gurur veriyor.

Tarihe geçeceğim

İbrahim şöyle konuştu: ‘‘Yunanistan'da basketbola ilgi müthiş. Ayrıca, iki ülkenin dostluğu için burada oynamakla önemli bir görev yükleneceğim. Bir barış elçisi olacağım. Ayrıca Yunanistan'da oynayan ilk Türk sporcusu olarak da tarihe geçeceğim. Sadece Türkiye'deki yakınlarımdan kopmak bana zor gelecek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!