Ve bayrak Türkiye'de

IAAF Başkanı Lamine Diack, 2012 bayrağını törenle Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’ye verdi. Dün sona eren 2010 şampiyonasında ise bir dünya rekoru ve Yelena Isinbayeva’nın dereceye girememe şoku vardı.

Haberin Devamı

2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın bayrağı artık Türkiye’de... Dün Katar’ın başkenti Doha’da sona eren 2010 Dünya Salon Şampiyonası’ndan sonra düzenlenen yemekte, IAAF’in (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) bayrağı törenle Türkiye’ye teslim edildi.
Doha’nın en ünlü otellerinden Sharq Village’da düzenlenen bankete atletizm dünyasından bine yakın davetli katıldı. Bankette bir konuşma yapan IAAF Başkanı Senegalli Lamine Diack, önce Doha Organizasyon Komitesi’ne 2010 için teşekkür etti, arkasından da sahneye getirilen bayrağı Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’ye teslim etti.
100. yılda İstanbul’da
Mehmet Terzi, bayrak devir teslim töreninden önce de İstanbul 2012’nin tanıtımı için düzenlenen kokteyl ve yemekte atletizm dünyasının önde gelen isimlerini ağırladı. Doha’daki Regency Hall alışveriş merkezinde gerçekleştirilen organizasyona, IAAF Başkanı Lamine Diack, yönetim kurulu üyeleri ve Türkiye’nin Katar Büyükelçisi Emre Yunt  da katıldı. İstanbul 2012’nin tanıtım filminin gösterdiği organizasyonda konuklara Türk yemekleri ikram edildi. Diack, burada yaptığı konuşmada, 2012 yılında IAAF’in kuruluşunun 100. yılını kutlayacağını hatırlatarak, “İstanbul bizim 100. yılımızda düzenleyeceğimiz ilk organizasyon olacak. Bu bakımdan 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na özel bir önem veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İyi niyetli insanlar!

İSTANBUL 2012 tanıtımı ve organizasyonu için atletizm camiası canla başla çalışıyor. Hem de engellemelere ve salon sorunlarına rağmen. Federasyonun yıllık bütçesi 4 milyon TL (sponsorlar dahil). İşte bu federasyon dün İstanbul 2012’i elinden geldiğince iyi tanıtmaya çalıştı. Ama imkanlar ne yazık ki daha mükemmelini yapmaya izin vermedi.
Yemekler iyi miydi? Hayır.
Müzik seçimi doğru muydu? Hayır...
Barkovizyon gösterisi profesyonelce miydi? Hayır...
Restoranın yeri ulaşım için kolay mıydı? Hayır..
Sadece iyi niyet ve özveriyle bu ülke adına bir şeyler yapmaya çalışan insanlar vardı. Onlara bu çabaları için ancak teşekkür edilir. Belli ki devlet onlara bırakın imkan sunmayı ellerinde ne varsa almaya çalışıyor. Başta salonlarını.

Haberin Devamı

YELENA yanlış taktik kurbanı

BAYANLAR sırıkla atlamanın 1 numaralı ismi Yelena Isinbayeva, Doha’da yanlış taktikle yarışmanın kurbanı oldu. Elemelerde ve finalde bütün rakiplerinin atlayışlarını bitirmesini bekleyen Rus atlet, bu hatası yüzünden yarışmaya ısınamadan piste çıktı. Elemelerde 4.55’i son hakkında geçebilen Isinbayeva, finalde 4.60’ta kalıp 4.75’i geçemedi ve 4. oldu. Bu dalda altın madalyayı 4.80 ile Brezilyalı Fabiana Murer kazanırken, Isinbayeva’nın nefret ettiği vatandaşı Svetlana Feofanova aynı dereceyle ikinci, Polonyalı Anna Rogowska 4.70 ile üçüncü sırayı aldı. Erkekler 3 adım atlamada da Fransız Teddy Tamgho, 17.90 metre ile dünya rekoru kırıp altın madalya kazandı.

Yazarın Tüm Yazıları

DİĞER YAZARLARIMIZ

TÜM YAZARLARIMIZ