Vazgeç Başkan

Güncelleme Tarihi:

Vazgeç Başkan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 00:00

Diyarbakır milletvekilleri ve işadamları, yeşil kırmızılı takımın Süper Lig’deki mücadelesine devam etmesi gerektiğini savundu. Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan da, “Çıkıp Galatasaray maçını oynamalıyız” dedi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIRSPOR Başkanı Çetin Sümer’in 2-1 kaybedilen Gaziantepspor maçı sonrası “ırkçı söylemler ve hakemlerin yanlı tutumunu protesto etmek” amacıyla hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları Galatasaray maçına çıkmama kararına kentten ve siyasilerden destek gelmedi. Sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamları ve siyasetçiler, futbolun barış ve kardeşliğin gelişmesine katkı sunacak bir araç olduğunu belirttiler.

Ligden çekilmek yanlış olur
Kudbettin Arzu (AK Parti Diyarbakır Milletvekili): Ligden çekilmesi son derece yanlış olur. Ancak provokatörlere izin verilmemesi gerekiyor.

Akın Birdal (DTP Diyarbakır Milletvekili): Diyarbakırspor’un ligden çekilmesini doğru bulmam. Yaşanan olaylar incelendiğinde bunun siyasi amaçlı, organize tepkiler olduğu görülüyor.

Ziya Doğan (Diyarbakırspor Teknik Direktörü): Çıkıp Galatasaray maçını oynamalıyız. Başkan Sümer’e bu karardan vazgeçmeleri için telkinde bulunuyorum.

Emin Aktar (Baro Başkanı): Siyasi söylemler Diyarbakır kimliğine yönelik bir tavırdır. Bu yüzden tüm Diyarbakırların kararı olmalıdır. Maça çıkmama tutumu doğru olmaz.

Kaçmak çare değil
Raif Türk (Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı): Bu tür eylemlere karşı başka şekilde tepki vermek lazım. Kaçmak çare değildir.

Ali Can Ebedinoğlu (Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı): Yaşanan siyasi açıklamaların statlara yansımasıdır. Hükümet demokratikleşmeden geri adım atmamalıdır.

Galip Ensarioğlu (Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı): Maça çıkmama ya da ligden çekilmemiz mümkün değildir. Ama bu sıkıntıları dile getirmek için bir tepki koymak lazım.

Faruk Balıkçı (Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı): Tam aksine Galatasaray maçına çıkıp sporun barış ve kardeşliğe katkı sunduğunun ispatlamak gerek.

Burhan Gül (Diyarbakırspor Taraftarı): Siyasetçilerin çıkıp konuşması lazım. Çünkü takım üzerinde siyasi oyunlar oynanıyor. Onlara ancak siyasiler cevap verebilir.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!