Vallahi ben de anlayamadım

Haberin Devamı

BİR mail aldım. Gönderenin adı bende saklı. “Ben anlamadım ve işin içinden çıkamadım” diye başlıyor. Okuduktan sonra düşündüm, taşındım, vallahi ben de anlayamadım. Mutlaka bir açıklaması, gerekçesi, nedeni vardır:
“Yöneticisi olduğum apartmana gelen ve İZSU faturası olmasına rağmen ilgililerin (bizimle alakası yok belediye alıyor) dedikleri faturalara bir bakar mısınız? 5.94 TL’lik su tüketimine karşılık 196 TL’lik katı atık toplama bedeli ve 22.10 TL’lik katı atık bertaraf bedeli var.
İkinci faturada 2.97 TL’lik su tüketimine 39.20 TL’lik katı atık toplama bedeli ve 6.37 TL’lik katı atık bertaraf bedeli eklenmiş.
Bu insafsızlık değil midir? Nasıl ve neye göre hesaplanmaktadır? Türkiye’deki tüm matematikçiler toplansa dahi faturalardaki ve iki fatura arasındaki tutarsızlığı sanırım çözemezler. Belki de birçok kişiyi ilgilendirecek bu konuyu ilginç bularak köşenizde ele alırsanız umarım bir yetkili açıklamada bulunabilir.”
Dedim ya, dilerim birileri faturadaki rakamların gerekçesini anlatır da öğreniriz.
(Belki herkes biliyordur, benle maili gönderen bu konuda cahilizdir. Göreceğiz bakalım.)

Haberin Devamı

Vallahi ben de anlayamadım

İzmir Ticaret Borsası’ndan iki meclis üyesi açıklaması

İZMİR Ticaret Borsası’yla ilgili 12 Şubat’ta, ‘Suçlamalar için daha önce neredeydiniz’ başlıklı bir yazı çıktı bu köşede. O tarihlerdeki bir meclis toplantısına değinmiş, yargıya ulaşan konulardan söz etmiştim. Çıkış noktam da yönetim kurulunun gazetelerde yayımlanan bir ilanıydı. İzmir Ticaret Borsası Meclisi Başkanı Halit Kaya bir açıklama gönderdi, görev bilinciyle hareket ederek konu olan arsa satışına 2010’da karşı çıktığını bildirdi. Son olarak iki meclis üyesinden mesaj aldım, özetle şöyle diyorlar:
Hüseyin Acırgan: “Meclis başkanı 2009, 2010, 2011 ve 2012 yönetim kurulu faaliyetlerinin ibrasında ayrı ayrı evet oyu kullandı. Halit Kaya’nın kusur gördüğü bir işi bu kadar insan biz niye göremiyoruz? Halit Bey yaptığı suç duyurusu ile aslında arsa satışına karar veren biz meclis üyelerini suçladı. Bir insanın temsil ettiği kurumu aşağı çekmeye bu kadar heves etmesini anlayamıyoruz.”
Korhan Girgin: “İTB’nin arsa satışı 2010 yılında saatlerce süren bir meclis toplantısında tartışılmış ve karara bağlanmıştır. Bu konuda gereken her şeyin konuşulduğu, meclis tutanaklarında açık seçik görülebilir. Borsamızın üzerinde 15 yıldır bir kambur gibi duran Vakıfbank borcunu çözen bir yönetime Halit Bey’in takındığı bu tutumun bir parçası olamayız. Bu nedenle Halit Kaya’nın 122 yıllık şerefli mazisi olan İzmir Ticaret Borsası Meclisi’ne büyük bir özür borcu vardır.”
Son söz: İzmir Ticaret Borsası’nın iç işlerine elbette karışamam. Karışmak da istemem. Ben bir ilandan yola çıkarak soru yönelttim, yanıtını da aktardım. Son olarak iki değerli meclis üyesinin görüşlerini (özetleyerek) aktardım. Başka da bir amacım yoktur, böyle biline.

Haberin Devamı


TEŞEKKÜR

Durak açıklaması

İZİMR Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi, şöyle:
12.02.2013 tarihinde köşenizde yer verdiğiniz “Durağımız neden kalktı anlamadık” başlıklı okuyucu şikayetine konu olan EVKA-3 Metro besleme hatlarının güzergahındaki durak yeri ile ilgili ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından gerekli incelemeler yapılmış ve dile getirilen talepler olumlu bulunarak, kaldırılan durak tekrar hizmete alınmıştır. İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Yazarın Tüm Yazıları