VakıfBank antrenörü komisyona seçildi

Güncelleme Tarihi:

VakıfBank antrenörü komisyona seçildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2012 16:44

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın İtalyan çalıştırıcısı Giovanni Guidetti, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Antrenörler Komisyonu'na seçildi.

VakıfBank Kulübü'nden yapılan açıklamada, Giovanni Guidetti'nin, dünyanın en iyi antrenörlerinin bulunduğu FIVB Antrenörler Komisyonu'na seçilerek uluslararası bir başarı elde ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'de ilk kez VakıfBank'ı Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapan Guidetti'nin, aynı zamanda Almanya Kadın Milli Takımı Antrenörü olarak, son Avrupa Şampiyonası'nda takımının ikinci olmasında büyük rol oynadığı ifade edildi.

FIVB'nin Guidetti'yi seçmesinde, İtalyan antrenörün yüksek bütçeli olmayan kadrolarla büyük başarılara imza atmasının etkili olduğu belirtilerek, “Beş yıldır VakıfBank'ı çalıştıran Guidetti, Türkiye'nin bu komisyonda yer alan ilk ve tek antrenörü unvanını elde etti. Başarılı İtalyan teknik adam, bu görevle FIVB'nin tüm dünyada voleybolu yaygınlaştırmak amacıyla düzenleyeceği eğitim, konferans ve seminerlere katılıp, tecrübelerini aktaracak” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, FIVB Antrenörlük Komisyonu'na seçilmekten dolayı duyduğu gururu dile getiren Guidetti ise, “Voleybolu tüm dünyada yaygınlaştırmak için düzenlenecek etkinliklerde deneyimlerimi paylaşıp, projeye katkı sağlamayı umuyorum. Ayrıca bu önemli göreve seçilmemde beni her zaman destekleyen ve kariyerimin gelişmesindeki dönüm noktası VakıfBank'a ve tüm ekibime teşekkür ederim” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!