‘Uzanmışım kumsala’ diye mırıldanmadan evvel...

Küfür etmek gibi olmasın ama bu satırları üzerimdeki kumları silkeleyerek yazıyorum.

Haberin Devamı

Ben ve emekli öğretmen Hayriye Hanım sezonu biraz erken açmış olabiliriz ama sizler için hazır daha vakit varken tatil öncesi yapmanız, hatırlamanız gerekenler

Mart ayında “Amaaan yaza çok var! O zamana kadar kilo üzerine kilo veririm zaten” diye düşünenler, bu aralar “O ne be öyle çiroz gibi... Kadın dediğin etli butlu olmalı” demeye başlamış olmalı. Son beş senedir, bütün gazeteler koca puntolarla “Balık et modası geldi” diye yazıyor ama gelmiyor o lanet olası moda, yok! Özge Ulusoy’un bacakları hâlâ incecik! Bari biz kendimizi kandıralım, yapacak bir şey yok!
Geçen haftalarda da yazmıştım: Sakın ola, havaların ısınmasına, yazın gelişine aldanıp “Tatilde yenisini bulurum” diyerek elindeki ilişkiyi yabana atma. Dışarısı aç kurt kaynıyor, saniyesinde kaparlar adamı. Sonra koca yazı ağlaya zırlaya geçirmek zorunda kalırsın.
Şu aylarda lazer için randevu almak, ABD için yeşil kart almaktan daha zor. Çalışanlarla aranı iyi tut, onlara giderken hediyeler götür. Özellikle de telefon başında duran kıza iyi bak! Sar onu, sarmala.
Bütün yazlık kıyafet ihtiyacımı internet alışveriş sitelerinden yaptım, iyi halt yedim! 36 bedeni bol; 38 bedeniyse dar gelen ağzı burnu kaymış, internet sitesindeki fotoğraflarla alakası olmayan penyelerle öylece kalakaldım. Şimdi valizim sırf ucuz diye alıp, sonra bana daha pahalıya mal olan şeylerle dolu. (Kilo verdiğimi nereye sıkıştırsam da söylesem diye dertleniyordum, buraya ‘cuk’ diye oturdu!)
Topuklu ayakkabılara servet ödemeyin, zaten kaç kere giyeceksiniz ki? Az ve öz olsun, yeter. Özellikle uzun kızlarımız, bize acıyın, rekabet ortamını kızıştırmanın gereği yok.

Haberin Devamı

RUS DEDELER GİBİ DOLAŞMAMAK İÇİN...

Solaryumda mutlaka yüzünüzü son dakikalara doğru havluyla kapatın. Yoksa benim gibi Hakkı Bulut edasıyla dolaşıp; size cins cins bakan insanlara, “Onlar bıyık değil, güneş lekesi” demek zorunda kalırsınız.
Beyler, sizi sırtınızın ne halde olduğunu görmediğiniz için nasıl göründüğünden rahatsız olmayabilirsiniz ama rüzgârda başak tarlası gibi uçuşan kılınızı tüyünüzü yok etseniz iyi olacak. Kadınlar, genelde erkeklerin önce sırtına, sonra poposuna, ardından ayakkabılarına, kol kaslarına, göğüslerine... Pardon, bi gaza geldim!
Beyler, sözüm yine size. Slip mayo konusunda milyonlarca espri yapıldı, buna rağmen yine, ısrarla, inatla ortalıkta Rus dedeler gibi dolanmazsınız umarım.
Sağlıksız bir şekilde hızla kilo verip, sonrasında aynı hızla gani gani kilo alma konusunda Sibel Can ile yarışırım. Hadi, Sibel Can’ın mazereti var. Kaç çocuk annesi, normal! Bir de bana bak, hep tosun hep tosun! Kilo verme olayında vereceğim akıl bi işe yaramaz ama tek bildiğim o son dakika diyetlerinin asla işe yaramadığı. Kilo versen bile bedenin onu göstermiyor, sonrası daha büyük hüsran.
Hanımlar, herkesin ama herkesin bu yaz göbekleri açık. Bu konuyu ne yapacağız hâlâ bilmiyorum! Kollarımızı yukarı doğru gere gere gezsek işe yarar belki.
Umarım bu yaz çok güzel bir yaz olur; popomuz, göbeğimiz en son derdimiz olur. Belki şehre bir film gelir, bir güzel orman olur. Valla kim bilir olur mu, olur.


 

Yazarın Tüm Yazıları