Ünlü Polonyalı kaleci kitap yazdı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü Polonyalı kaleci kitap yazdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 15:57

Real Madrid'in eski kalecilerinden Jerzy Dudek, Mourinho'nun 5-0'lık Barça mağlubiyetinin ardından takımı nasıl ayağa kaldırdığına değindiği bir kitap yazdı.

Haberin Devamı

Feyenoord ve Liverpool formalarıyla Avrupa'da adından söz ettiren Dudek, Real Madrid'e geldikten sonra 2010-2011 sezonunun 13. haftasında Barcelona'ya 5-0 yenildikleri maçın ardından Portekizli teknik adamın takımı nasıl ayağa kaldırdığından da bahsettiği ve önemli ayrıntılara yer verdiği bir kitap çıkardı.

Dudek, Barça karşısında alınan bu ağır galibiyeti şöyle anlatıyor; "Barcelona bizi 5-0 yendi, bu bir felaketti. Maçtan sonra soyunma odasında tam bir kaos vardı. Birbirleriyle tartışanlar, ağlayanlar, kötü bir ortamdı. Mourinho içeri girdiğinde bize baktı ve motive edici o cümleleri kurdu..."

"GÜÇLÜ OLDUĞUNUZU GÖSTERİN"
'Bunun canınızı yaktığını biliyorum, belki de çoğunuzun kariyerlerindeki en kötü sonuç. Evet şimdi mutlu olan taraf onlar ve şampiyonluğu kazanmış gibi gözüküyorlar; ancak sadece bir maç kazandılar. Daha önümüzde uzun bir yol var. Yarın size izin veriyorum, ama bu izni eve kapanarak değil, ailenizle birlikte şehirde gezerek geçirin. Belki insanlar bu mağlubiyetin öneminden bahsedeceklerdir ama siz insanlara bunun üstesinden gelebildiğinizi göstereceksiniz. Güçlü olduğunuzu gösterin. Bu yenilgiden sonra yine şampiyonluk için savaşacağız'

Bu sözlerin ardından tekrar ayağa kalktıklarının altını çizen Dudek, "Sonrasında hepimiz bu sözlerin üzerine düşündük ve bu ağır yenilginin psikolojisinden kurtulduk. İşte bu konu insan psikolojisinin spordaki yerini ve önemini anlamama yardımcı oldu. Bence Mourinho, harika bir uzman ve psikolog" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Real Madrid, o yıl şampiyonluğu Barcelona'ya kaptırsa da Kral Kupası finalinde Katalan ekibini mağlup ederek zafere ulaşmıştı. 2001 yılında Gérard Houllier tarafından Liverpool'a kazandırılan Dudek, özellikle İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi zaferi dahil olmak üzere başarılı bir kariyer geçirdi.

Polonya'nın efsane file bekçilerinden biri olan Dudek, Real Madrid'de geçirdiği 4 yılda çok az forma şansı bulabildi. İspanyol ekibe gelen her kaleci gibi Casillas'ın arkasında kalmaktan kurtulamayan Dudek, 4 senede sadece 12 maçta görev yaptı ve geçen sezon öncesinde futbolculuk kariyerine son noktayı koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!