Umudumuz Hollanda

Güncelleme Tarihi:

Umudumuz Hollanda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 01:14

A Milli Takım’ın Brezilya 2014 yolundaki grup ikinciliği şansı, favori Hollanda’nın Rumenleri 2 karşılaşmada da mağlup etmesine bağlı. Fikstürdeki son rakibimiz de kendi sahamızda yine Turuncular olacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE, 2014 Brezilya Dünya Kupası elemelerinde geride kalan 3 maçta, 2 yenilgi alarak büyük hayal kırıklığı yarattı. İlk maçta deplasmanda Hollanda’ya 2-0 yenilen Milliler, önceki gün favori çıktığı karşılaşmada vasat bir futbol sergileyerek Romanya’ya 1-0 mağlup oldu. Ay yıldızlılar, tek 3 puan-ını ise grubun zayıf halkası Estonya karşısında 3-0’lık skorla alabildi.

Milli Takım’ın bu kötü grafiği, Romanya ve salı günü deplasmanda karşılaşacağımız Macaristan’ın grup ikinciliği için iştahını kabarttı. Hollanda’nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf da dün Türkiye için, “Portakalların grubunda Türklerin şansı kalmadı”, “Romanya, Türkiye’yi saf dışı etti” manşetlerini attı.

MİLLİ TAKIMDA 3 YILDIZ KADRO DIŞI

Brezilya şansı son maça kalırsa...

Haberin Devamı

ANCAK hem A Milli Takım’ın hem de gruptaki rakiplerinin fikstürü analiz edildiğinde, bir gerçek ortaya çıkıyor; Dünya Kupası’na gitmemiz, direkt olarak Hollanda’nın oynayacağı maçların sonuçlarına bağlı... Öyle ki önümüzdeki salı Romanya deplasmanına çıkacak Portakallar, 26 Mart’ta yine Rumenleri ağırlayacak. Teknik direktör Louis van Gaal’in öğrencileri, son maçında Türkiye’ye konuk olacak. O zamana kadar gruptan çıkmayı garantiledikleri taktirde, Millilerin şansı bu mücadeleye kalırsa, avantaj bizden yana olabilir.

2014 Dünya Kupası yolunda geride kalan periyotla, yakın gelecekteki avantaj ve dezavantajlarımıza bakacak olursak 3 madde ön plana çıkıyor.

1-Romanya’nın zorlu fikstürü

Brezİlya yolumuza ‘erkenden taş koyan’ Romanya ‘ateş hattına’ giriyor. Rumenler salı günü sahasında Hollanda, 22 Mart’ta ise Macaristan’la karşılaşacak. Daha sonra iki ekiple içeride ve dışarıda oynayıp, zorlu maçları tamamlayacak. Piturca’nın talebelerinin, bu 4 maçta 2 yenilgi alması dahi, Türkiye’ye büyük avantaj sağlayabilir.

2-Macarlar gizli favori

Macarİstan grupta sadece, Andorra ve Estonya’yı yenebildi. Kendi sahalarında Romanya’dan puan çalabilecek potansiyele sahipler... A Milli Takımımızın 3 puan önünde yer alan Macarlar, Türkiye haricinde ikincilik için Romanya’yla çekişebilecek tek takım... Bu durum, onlarla 16 Ekim ve 26 Mart’taki maçlarımızın önemini artırıyor.

Haberin Devamı

3-13 pozisyonda sadece 3 gol

Türkiye’nin geride kalan 3 mücadelede en çok sıkıntı yaşadığı nokta forvet hattı... Hollanda (4), Estonya (5) ve Romanya (3) karşısında 12 gol pozisyonuna giren Milliler, yalnızca 3’ünü gole çevirebildi. Grubun iki tehlikeli takımı Hollanda ve Romanya’nın filelerini sarsamadı. Hücumdaki ikili bir türlü tam netleşemedi, istikrar sağlanamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!