Umuda yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Umuda yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 12:50

Milli güreşçiler, Londra Olimpiyat Oyunları'na katılmak için verecekleri sınavların ilkine Bulgaristan'da girecek. Bulgaristan'daki Avrupa Kıtası olimpiyat kota müsabakaları sadece Türk milli takımı için değil, katılan tüm ülkeler için büyük önem taşıyor.

Bulgaristan'daki Avrupa Kıtası olimpiyat kota müsabakaları sadece Türk milli takımı için değil, katılan tüm ülkeler için büyük önem taşıyor.

Bu müsabakalar için kamp çalışmalarını Antalya'da sürdüren Serbest Güreş Milli Takımı, Bulgaristan'da 6 sıklette vize mücadelesi verecek.

Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yakup Topuz, Avrupa şampiyonasında elde edilen başarıların ardından milli takım sporcularına bir güven geldiğini ve moral kazandıklarını söyledi.

Topuz, “Her şeye rağmen tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Çünkü, Bulgaristan'da bizi çok zorlu bir sınav bekliyor. Daha önce 96 kiloda Servet Balcı olimpiyat vizesi almıştı. Ancak, diğer sıkletlerdeki güreşçilerimiz maalesef olimpiyat vizesi alamadı. Onun için geri kalan 6 sıklette olimpiyatlara gitmek için mücadele edeceğiz” dedi.

Bulgaristan'da çıkacakları minderde ne kadar çok mücadele kazanırlarsa, daha sonra yapılacak kota müsabakalarına da o kadar avantajlı gireceklerini vurgulayan Yakup Topuz, “İlk etapta 66 kiloda Mustafa Kaya, 84 kiloda İbrahim Bölükbaşı ve 120 kiloda Taha Akgül'den olimpiyat vizesi bekliyoruz. Burada iyi bir kura çekimi de çok büyük avantaj sağlayacak. Elde edeceğimiz başarı, diğer sporcuları da umutlandıracak ve Çin ve Finlandiya'daki müsabakalara daha rahat gidiceğiz” diye konuştu.

Serbest Güreş Milli Takımı'nda 55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Selahattin Kılıçsallayan, 66 kiloda Mustafa Kaya, 74 kiloda Ayhan Sucu, 84 kiloda İbrahim Bölükbaşı ve 120 kiloda Taha Akgül, olimpiyat vizesi için mindere çıkacak.

-Grekoromenciler İstanbul'da hazırlanıyor-

Çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Grekoromen Güreş Milli Takımı da Bulgaristan'da 3 sıklette olimpiyat vizesi arayacak.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim, işi şansa bırakmak istemediklerini dile getirerek, çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini, ufak tefek sakatlıkların dışında herhangi bir sorunlarının bulunmadığı ifade etti.

Pirim, “Güreşçilerimizden Selçuk Çebi, Nazmi Avluca, Cenk İlden ve Rıza Kayaalp daha önce olimpiyat vizesi almıştı. Şimdi ise 55 kiloda Fatih Üçüncü, 60 kiloda Soner Sucu ve 66 kiloda Atakan Yüksel ile vize mücadelesi vereceğiz” şeklinde konuştu.

Serbest ve grekoromen güreş milli takımları, 18-22 Nisan tarihlerinde Bulgaristan'da, 25-29 Nisan'da Çin'de ve 2-6 Mayıs tarihlerinde ise Finlandiya'da olimpiyat vize mücadelesine çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!