Ümit Özat Frankfurt Kitap Fuarı'nda konuştu

Güncelleme Tarihi:

Ümit Özat Frankfurt Kitap Fuarında konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 16:19

Alman 1. Lig (Bundesliga) takımlarından 1. FC Köln'de oynayan Ümit Özat, futbolun dünyada barış ve kardeşliğe katkı sağladığını söyledi.

Türkiye'nin onur konuğu olduğu 60. Frankfurt Kitap Fuarı çerçevesinde düzenlenen “Türkiye-Almanya futbol büyüsüne kapılan ülkeler - Kültürler festivali” adlı panele katılan Ümit, burada yaptığı konuşmada, “Futbolun dünyada barış ve kardeşliğe katkısı var” dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin başarısını istediğini, bunun kendisi için farklı bir duygu olduğunu belirten Ümit, Köln kentine de alıştığını ve Almanya'nın kendisi için ikinci bir ev gibi olduğunu ifade etti.

Milli takımlarda yabancı kökenli futbolcuların oynatılmasını da doğru bulmadığını kaydeden Ümit, bunun futbolu daha güzel hale getirebileceğini, ancak böyle bir durumda milli takım maçlarının da kulüp maçlarından bir farkı kalmayacağını söyledi.

Alman Ümit Milli Takım oyuncusu Ömer Toprak ise Almanya'da doğup büyüdüğünü ve kendisini her iki ülkeye ait hissettiğini belirterek, bu nedenle Alman milli takımında oynamasının kendisi için bir sorun teşkil etmediğini ifade etti.
Panele katılan Alman milli takım teknik direktörü Joachim Löw de VfB Stuttgart'ta oynayan Serdar Taşçı'yı örnek göstererek, Serdar'ın Almanya'da doğup büyüdüğünü, ancak kendisini Türkiye'ye bağlı hissettiğini, yine de Alman milli takımında oynamaya karar verdiğini, bu kararını da doğru bulduğunu belirtti.

Löw, bir ülkede doğup büyüyen yabancı kökenli bir futbolcunun seçim yapma hakkını doğru bulduğunu, ancak yurt dışından getirilerek 1 yıl içinde kendisine söz konusu ülkenin vatandaşlığı verilerek milli takımda oynatılmasına ise karşı olduğunu kaydetti.

Eski futbolculardan Erdal Keser de bir futbolcunun herhangi bir milli takım formasını giymesi durumunda tümüyle bu kararının arkasında durması gerektiğini belirterek, Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında Almanya-Polonya ya da Türkiye-İsviçre maçlarında yaşandığı gibi bir futbolcunun gol attıktan sonra sevinememesini doğru bulmadığını söyledi.
Panel aralarında konserler veren ve tanınmış şarkılarını seslendiren şarkıcı Muhabbet de, kendisini izleyen Türkleri ve Almanları coşturdu.

Paneli ve Muhabbet'in konserlerini izleyen Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth da zaman zaman Muhabbet'in şarkılarına eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!