Ümit Milliler'de hazırlık zamanı

Güncelleme Tarihi:

Ümit Millilerde hazırlık zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 18:08

Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren milli takım, İstanbul'da katılacağı Uluslararası Turgut Atakol Turnuvası'nın çalışmalarına başladı.

Fransa'da yaptığı özel maçların ardından İstanbul'a dönen milliler, 21 Haziran Salı günü başlayacak turnuva için hazırlıklarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Mustafa Derin, federasyonun internet sitesinde yaptığı açıklamada, takımın durumunu değerlendirirken, eksikler nedeniyle programlarında 10 günlük bir gecikme olduğunu belirtti. Derin'in ifadeleri özetle şöyle:
“Fransa'ya daha önce hiç yurt dışında maç oynamamış, ilk kez milli olan oyuncuların da yer aldığı bir kadroyla gittik. Bu oyuncuları deneme şansımız oldu. Ancak Bolu kampında sakatlanan Doğan Şenli ve Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasındaki final serisi de devam ettiği için toplam 7 oyuncumuzdan yoksun mücadele ettik. Final serisinin sona ermesinin ardından aramıza katılacak oyuncularla skor üretme sorununu da çözeceğimize inanıyorum. Tabii bu oyuncuların eksikliği yüzünden, programımızda yaklaşık 10 günlük bir gecikme oldu. Geldikleri zaman Bolu'daki kondisyon temposuna ve takım düzenlerine adapte olmaları lazım. Yeniden bir rol dağılımı yapmak da gerekecek ama uzun yıllardır tanıdığımız ve beraber çalıştığımız oyuncular olmaları bize avantaj sağlayacak.”
Derin, Turgut Atakol Turnuvası'nın ardından son hazırlık turnuvası için İspanya'ya gideceklerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!