Ümit milliler İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Ümit milliler İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 15:47

Ukrayna'nın Khrakov kentinde yapılan Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda takım halinde Avrupa şampiyonu olan milli takım kafilesi İstanbul'a döndü.

THY ait uçakla Kiev'den gelen kafileyi, İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü görevlileri karşıladı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 4 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile 21 yaş altı gençlerde Avrupa şampiyonu olmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Şahin, 33 ülkenin mücadele ettiği şampiyonanın zorlu geçtiğini belirterek, “Gençlerimizle zirveye oturduk. Ülkemize ikinci bir bayram sevinci yaşattığımız için mutluyuz, gururluyuz. Tekvandonun hedefi 2012 Londra Olimpiyatları'na giden yolda altın madalyaya yürümektir” dedi.
Basketbol milli takımını dünya ikinciliğinden dolayı kutlayan Şahin, Türkiye'nin sportif başarılarıyla dünyaya kendisinden söz ettirmeye başladığını ifade etti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin de üst üste gelen başarılarla 2012 olimpiyatlarına doğru istikrarlı bir şekilde ilerlediklerini kaydetti.

Türkiye şampiyonada, bayanlarda aldığı 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya ile birinciliği, erkeklerde ise 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile üçüncü olurken, toplamda aldığı 4 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile genel klasmanda 2. kez Ümitler Avrupa Şampiyonu oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!