Ümit milliler Hırvatistan'da

Güncelleme Tarihi:

Ümit milliler Hırvatistanda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 16:09

Hırvatistan'da 8-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, bu ülkeye gitti.

Ümit milliler, hazırlıklarını Hırvatistan'da katılacağı turnuvayla sürdürüp, ardından bu ülkede düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Geçen hafta Ankara'da düzenlenen 15. Uluslararası Turgut Atakol Turnuvası'nda şampiyon olan ve iki gündür çalışmalarını İstanbul'da sürdüren milliler, yarın TSİ 20.00'de İtalya, 3 Temmuz Cumartesi TSİ 20.00'de Yunanistan ve 4 Temmuz TSİ 22.15'de ev sahibi Hırvatistan ile dörtlü turnuvada karşılaşacak.

Turnuva sonrası 13 kişilik kadrosu 12 kişiye inecek olan ümit milliler, 8-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nda ilk tur (B) Grubu'nda 8 Temmuzda Sırbistan, 9 Temmuzda Litvanya, 10 Temmuzda da Karadağ ile karşı karşıya gelecek.
Ümit Erkek Milli Takımı Başantrenörü Aleaddin Yakan, Zagreb'e hareketten önce yaptığı açıklamada, 15. Uluslararası Turgut Atakol Turnuvası'nın kendileri açısından iyi geçtiğini belirterek, “Ben sonuçtan ziyade oynadığımız basketbolla ilgileniyorum. 5 tane maç kazanmış olmak önemli. Ama onun dışında daha önemlisi takımın ne duruma geldiğini görmemiz açısından önemli bir gösterge oldu. Bu hazırlık maçlarında sonuçlar üzerinde çok fazla durmamamız lazım, adı üzerinde hazırlık maçları. İlk oynadığımız Fransa'daki üçlü maç serisinden sonra Ankara'daki Turgut Atakol Turnuvası'ndaki maçlar arasında oldukça fark olduğunu, iyiye doğru çok ciddi bir gidiş olduğunu gördük. Yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi

Hırvatistan'da katılacakları dörtlü turnuvanın hazırlıkların pekişmesi açısından önemli olduğuna değinen Aleaddin Yakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa Şampiyonası öncesi şimdi önümüzde İtalya, Hırvatistan, Yunanistan ile oynayacağımız turnuvada 3 tane daha maç var. Yunanistan geçen yılın Avrupa Şampiyonu. Onlarla oynamak bizim açımızdan da iyi olacak. Kadrolar arkasında çok büyük farklar yok. O gün maça kim daha iyi konsantre olursa, kim daha iyi savunma yaparsa biraz daha öne çıkacak. Biz bu üç tane maçta yine bütün takımı oynatmaya çalışacağız. Son maçlarımız olacak ve Avrupa Şampiyonası'na en hazır şekilde gitmemiz, hepsinden önemlisi 12 tane oyuncumuzu hazır tutmamız lazım. Uzun turnuvalarda 5-6 kişi ile oynayamazsınız, bütün kadronun derinliğini kullanmamız lazım. Bu yüzden bu hafta oynayacağımız 3 tane maçta bütün takımı, hatta belki Ankara'da daha az oynattıklarımızı biraz daha fazla oynatarak onları da hazır hale getireceğiz. Şampiyonaya da olabildiğince en hazır şekilde gitmek istiyoruz.”

Aleaddin Yakan, 8-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nda takım olarak en iyisini yapmayı hedeflediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Avrupa Şampiyonası'nda benim beklentilerim yüksek. Milli takım olarak en iyi dereceyi elde etmek istiyoruz. En iyisi nedir derseniz tabii ki şampiyonluktur ama kolay değil. Bu tür turnuvalarda başlamak çok önemlidir. Bu tip şampiyonalara çok iyi bir takımın gidip hiçbir şey yapamadan geldiği de görülür. İyi başlamak çok önemlidir. Zor bir gruptayız, Sırbistan, Litvanya, Karadağ ve biz. Çapraz gruptan Yunanistan geliyor. Çok sert bir çaprazımız da var. Ama dediğim gibi biz takımımıza güveniyoruz, iyi de çalışıyoruz. Yetenekli oyunculara da sahibiz. Takım halinde iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Ama altını çiziyorum, şampiyonaya iyi başlamak ve iyi savunma yapmak çok önemli. Bu tür şampiyonaları hücum gücü ile kazanamazsınız, kim daha iyi savunma yaparsa, sonuçta yukarı o çıkıyor. Umarım biz de iyi savunma yaparız.”

Hırvatistan'a giden kafilede iki Türk hakem de yer aldı. Rüştü Nuran, dörtlü turnuvada, Engin Kennerman ise Avrupa Şampiyonası'nda görev yapacak.

Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, katılacağı Avrupa Şampiyonası'nın ardından 19 Temmuzda yurda dönecek.

Antrenörlüğünü Aleaddin Yakan'ın yaptığı ümit millilerin aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

İbrahim Yıldırım, İzzet Türkyılmaz (Banvit), Melih Mahmutoğlu (Darüşşafaka Cooper Tires), Dusan Cantekin (Efes Pilsen), Can Mutaf (Fenerbahçe Ülker), Göksenin Köksal (Galatasaray Cafe Crown), Sertaç Şanlı (Genç Telekom), Furkan Aldemir, Birkan Batuk (Pınar Karşıyaka), İlkan Karaman, Fırat Töz (TOFAŞ), Volkan İncekara (Medical Park Trabzonspor), Mükremin Deniz Kılıçlı (WWU-ABD)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!