Ulusoy: Hedef EURO 2008'de şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Ulusoy: Hedef EURO 2008de şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2006 13:12

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, federasyon olarak amaçlarının uluslararası arenada dibe vuran Türk futbolunun itibarını yukarı çıkarmak olduğunu söyledi. Şiddet ve küfrün futbolun değerlerini yok eden iki tehlike olduğunu dile getiren Ulusoy, "2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılıp final oynayan ve kupayı alan bir ülke olmak için mücadele edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Ulusoy, Türk futbolunda tartışmaların arttığı bir dönemde göreve geldiklerini belirterek, “Ana amacımız Türk futbolunun bilinen sorunlarını çözmek, yeni projeleri hayata geçirmek ve uluslararası arenada dibe vuran itibarını yukarı çıkarmak” dedi.

FIFA'nın, İsviçre maçında çıkan olaylar nedeniyle Türkiye'yi cezalandırmak istediğini vurgulayan Ulusoy, “Büyük bir hukuk ve diplomasi savaşı verdik. Bu süreçte onursal başkanımız Şenes Erzik'in katkılarını takdirle anıyorum. Bu takım oyununun sonunda hepimizi mutlu eden bir karar çıktı. Ben ve çalışma arkadaşlarım bütün bilgi ve birikimlerimizi ortaya koyup elimizden gelen bütün katkıyı sağladık. Haftalarca süren bu konu, mesaimizin büyük bir bölümünü aldı. Ama genel sorumluluklarımızı da aksatmadık” diye konuştu.

“HERKESE EŞİT MESAFEDE DURDUK”

Haluk Ulusoy, federasyon olarak bütün kulüplere eşit mesafede olduklarını söyledi. Süper Lig'in tarihindeki en heyecanlı sezonunu geçirdiğini ifade eden Ulusoy,  “Göreve geldiğimizde liglerin ikinci yarısı ve Fortis Türkiye Kupası devam ediyordu. Tarihin en çekişmeli, en mücadeleci ve en heyecan verici ligini yaşadık. Tartışmalar en aza indi. Fortis Türkiye Kupası son derece düzeyli geçti. Futbolu huzur ve güven ortamıyla buluşturmak bizim için çok önemliydi. Şeffaf bir yapıya ulaşmak, kamuoyunun denetimine açık olmak öncelikli hedefimizdi. Uluslararası denetçi bir firmayla anlaştık. Bu firmanın 3 aylık değerlendirme raporunu da geçen hafta açıkladık” dedi.

"DÜNYA NİMETLERİNDEN FERAGAT ETTİM"

Haluk Ulusoy, ekibiyle birlikte ay-yıldızlı bayrağı en yüksek noktaya çıkarmak için mücadele edeceklerini belirterek, "İnsanüstü bir mücadele verdim. (İhanet etmedim) cümlemin altında birşey aramaya gerek yok. Dünya nimetlerinden feragat ederek çalıştım. En iyi şekilde hizmet ettiğime inanıyorum” dedi.

"İMAJIMIZ DİBE VURDU"

Haluk Ulusoy, genel kuruldaki cümlesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Ben (futbol olarak dibe vurduk) demedim. (İmaj açısından Türk futbolu dibe vurdu) dedim” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyaya bunca yıldır fair-play örnekleri verdiğini dile getiren Ulusoy, “Türk ve Koreli futbolcuların el ele tutuşarak halkı selamlayan hareketleri posterlere konu olmuştur. Bütün dünyaya örnek olan Türkiye imajı, İsviçre maçıyla birlikte yerlere vurdu. Bunu bizler de söylüyoruz, herkes de kabul ediyor” diye konuştu.

"ÜSTÜNE GİTTİK VE CEZAYI DÜŞÜRDÜK"

İsviçre maçı sonrasında alınan cezayı düşürmek için 5 ay mücadele verdiklerini vurgulayan Ulusoy, "Turnuvadan atılmamız gündemdeydi. Biz onu engelledik ve 6 maça kadar indirdik. Sonra bu da bize yetmedi ve üstüne gittik. Her türlü çabayı sarf ederek cezamızı 3 maça kadar indirdik. Bu FIFA tarihinde bir ilktir” dedi.

FIFA Başkanı Blatter ile baba-oğul gibi ilişkileri olduğunu belirten Ulusoy, "Bunu FIFA'daki herkes biliyor. Beni 18-19 ay sonra göreve getiren genel kurulumuz da demek ki bunu bilerek göreve getirdi" dedi.

SÜLEYMAN BÖLÜNMEZ İLE İLGİLİ YORUMU

Haluk Ulusoy, Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez'in İkinci Lig Kulüpler Birliği'ne seçilmesiyle ilgili olarak, “Bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini kendisi de vurgulamıştı. Süleyman Bey'in Mardinspor'a ve Türk futboluna emekleri çok fazladır. O günü kimse tasvip etmiyor. Yaşanmaması gereken bir olay olarak tarihte bırakmamız gerekiyor. İnsanlar için her yaşadığı gün bir tecrübedir. Türkiye'de bu yaptığından dolayı en fazla üzüntü duyan da Süleyman başkandır” yorumunu yaptı.

"YA FUTBOL YA KÜFÜR"

Şiddet ve küfürün futbolun değerlerini yok eden iki tehlike olduğunu dile getiren Ulusoy, “Türkiye'de futbol sahalarında ya futbol oynanacak ya da küfür edilecek. Kararını biz vereceğiz. Küfrü futbol sahalarından kovacağız. Bu konuda herkese görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

Futbol ekonomisini geliştirmek zorunda olduklarının vurgulayan Ulusoy, “Gerek federasyon olarak gerekse kulüplerimiz olarak kurumsallaşacağız. Çağdaş futbol organizasyonunun uluslararası arenada kalıcı başarılarıyla örnek bir parçası olacağız. Kulüp lisans sistemine uygun bir yapıya ulaşacağız. Gelirlerimizin arttığı, ekonomimizin güçlendiği ama şeffaf bir mali yapıyla her an hesap verebilecek bir konumda olmayı sağlayacağız. Tüm bunları federasyonumuz ve kulüplerimizle birlikte eşzamanlı olarak yapacağız” diye konuştu.

Türk futboluna yıllarını verdiğini ve elinden gelen çabayı gösterdiğini belirten Ulusoy, “Ülke futboluna birçok ilki yaşattım. Bir rüyamı daha gerçekleştirdiğimde misyonumu tamamlamış olacağım. Aslında bu bir rüya değil. Futbolun içinde olduğum sürece her zaman kovalayacağım bir hedef. Bu hedef, Türkiye'yi dünyanın zirvesine taşımak" dedi.

HEDEF EURO 2008 ŞAMPİYONLUĞU

Olağan mali genel kurulun ardından bir konuşma yapan federasyon başkanı Haluk Ulusoy,  “5 aylık bütçemizi onaylamanız bize duyulan güveni göstermiş oldu. Beni göreve tekrar siz getirdiniz. Bana verdiğiniz emanete asla ihanet etmedim. Bu emanete namusum gibi, hayatımın bir parçası gibi gördüm. Ülke futbolu için yola çıktım. Ülkemin bayrağını dünyanın en yüksek noktasına nasıl çıkartabiliriz diye çalıştım. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılıp final oynayan ve kupayı alan bir ülke olmak için mücadele edeceğiz"  dedi.

İBRA EDİLDİ

Mali Genel Kurul'da 1 Haziran 2005 ile 31 Haziran 2006 dönemine ilişkin hesaplar ve faaliyetler ibra edildi.  223 delegeden 161'inin katılımıyla başlayan genel kurulda, federasyon başkanı Haluk Ulusoy'un açılış konuşmasından sonra denetleme kurulu başkanı Engin Berker, son 1 yıllık döneme ilişkin denetleme kurulu raporunu okudu.
 
1 Haziran 2005 ile 18 Ocak 2006 döneminde görev yapan federasyon başkanı Levent Bıçakcı ve yönetimi ile 19 Ocak 2006 tarihinden 31 Mayıs 2006'ya kadar başkanlıkta bulunan Haluk Ulusoy ve ekibinin hesapları ve faaliyetleri ayrı ayrı oylanarak genel kurul tarafından ibra edildi.

Haberin Devamı

Bu arada, denetleme kurulu başkanı Engin Berker, 1 Haziran 2006-31 Mayıs 2007 dönemi için hazırlanan bütçede hedeflenen gelirin 113.997.780 YTL, tahmini giderin ise 84.107.255 YTL olduğunu, aradaki 29.890.525 YTL'lik farkın yine futbolun altyapısı için harcanmasının planlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Genel kurulda ayrıca, taşınmaz malların alınıp satılması konusunda yönetim kuruluna yetki verildi.
  
FEDERASYONUN GELİR GİDER DÖKÜMÜ
  
Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulunda onaylanan gelir gider rakamları ise şöyle açıklandı:
    Gelirler:
    Eğitim gelirleri (1.128.878)
    Milli takım gelirleri (11.568.877)
    Profesyonel futbol gelirleri (54.398.846)
    Amatör futbol gelirleri (6.732.429)
    UEFA gelirleri (6.774.825)
    Sponsorluk gelirleri (11.148.461)
    Cari gelirler (7.802.923)
    Şampiyonlar Ligi final maçı gelirleri (4.084.321)

    Giderler:
    ---------
    Eğitim giderleri (1.791.884)
    Milli takımlar giderleri (23.113.887)
    Profesyonel futbol giderleri (16.198.166)
    MHK giderleri (2.042.307)
    Amatör futbol giderleri (9.913.493)
    UEFA ve FIFA giderleri (2.198.863)
    Fon giderleri (15.095)
    Sponsorluk giderleri (185.872)
    AR-GE ve proje giderleri (359.861)
    Cari giderler (15.771.892)
    Şampiyonlar Ligi giderleri (1.218.709)
    Kanunla öngörülen giderler (6.529.081)
    Yatırımlar (686.732)

Haberin Devamı

Bu arada 1 Haziran 2005-31 Mayıs 2006 dönemi için hedeflenen toplam gelirin 81.947.513 YTL olmasına karşın, gerçekleşen gelir toplamının 103.639.560 YTL'yi bulduğu, buna karşılık genel kuruldan yetki alınan gider rakamının 81.947.513 YTL olmasına karşın, gerçekleşen toplam giderin 79.925.843 YTL'de kaldığı bildirildi. 
    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!