"Ülkemiz için yılın en büyük yarışı"

Güncelleme Tarihi:

Ülkemiz için yılın en büyük yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 13:55

Erzurum'da düzenlenen “Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası”nda klasik stil yarışları yapıldı.Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ise açılışta konuştu.

Haberin Devamı

Kayak Federasyonu Başkanı Ayık: "Kayaklı koşuda ülkemiz için yılın en büyük yarışı. Sporcularımız yıl boyunca bu yarışa hazırlan"dedi.

Kandilli Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen, kayaklı koşu klasik stil yarışlarında, 13 ilden toplam 98 sporcu, çocuk, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde dereceye girmek için mücadele etti.

Yarışlarda dereceye giren sporcular şöyle:
Çocuk bayan
1. Zilan Öztuna
2. Roza Akpınar
3. Asya Yörenç
Çocuk erkek
1. Adem Bartan
2. Orhan Ören
3. Mehmet Yusufoğlu
Yıldız bayan
1. Ayşe Saydam
2. Zozan Malkoç
3. Neslihan Özdoğan
Yıldız erkek
1. Süleyman Yılan
2. Aykut Taşçı
3. Fatih Gökçay
Genç Bayan
1. Büşra Güneş
2. Hicran Akpınar
3. Ebru Ören
Genç erkek
1. Hamza Dursun
2. Ertan Altın
3. Eyyüp Levent
Büyük bayan
1. Kelime Çetinkaya
2. Makbule Kızılarslan
3. Elif Aşkın
Büyük erkek
1. Ömer Yusufoğlu
2. Süleyman Ateş
3. Fatih Yüksel

-Kayak Federasyonu Başkanı Ayık-

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da çok önemli bir organizasyonun daha düzenlendiğini belirterek, “Kayaklı koşuda ülkemiz için yılın en büyük yarışı. Sporcularımız yıl boyunca bu yarışa hazırlandılar” dedi.
Sporcuların yıl boyunca yaptıkları çalışmaların karışlığını devam eden yarışların sonunda alacaklarını ifade eden Ayık, “Sporcularımız burada alacakları derecelere göre milli takıma seçilecekler. Türkiye'nin en başarılı ili de burada belli olacak. En başarılı il kupasını alacak. Çok önemli bir organizasyon. Her şey çok güzel, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

-Alp Disiplini Aslı Nemutlu Türkiye Kayak Şampiyonası-

Ayık ayrıca, yarın yine Erzurum'da, “Alp Disiplini Aslı Nemutlu Türkiye Kayak Şampiyonası”nın başlayacağını belirterek, şampiyonanın Konaklı ve Palandöken Kayak Merkezleri'nde gerçekleştirileceğini söyledi.
Minikler, çocuk 1 ve çocuk 2 kategorilerinin Palandöken Kayak Merkezi, çocuk 2, gençler ve büyüklerinde Konaklı Kayak Merkezi'nde yarışacağını anlatan Ayık, “Bununla ilgili de bütün hazırlıklarımız tamam. Yarın sabah inşallah bir aksilik olmayacak ve yarışlarımız başlayacak. Bu da Alp disiplininin en iyilerinin seçileceği bir yarış. Dolayısıyla çok önemli bir yarış. Rahmetli kızımızın adını, sevdiği sporda ve aşık olduğu dağlarda yaşatabilmek adına da bizim için bir vesile olacak” dedi.
Ayık, söz konusu şampiyonanın adının önümüzdeki yıllarda da Aslı Nemutlu'nun ismiyle devam edip etmeyeceği sorusuna ise, “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve genel müdürümüz bu konuyla bizzat ilgileniyor. Sayın bakanımız ve genel müdürümüz takdir buyuracaklar. Herhalde onların da bir girişimleri, istekleri var ama tabi takdir onların” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!