UEFA'dan Fenerbahçe'ye hakem sürprizi!

Güncelleme Tarihi:

UEFAdan Fenerbahçeye hakem sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 13:09

UEFA, perşembe günü oynanacak Fenerbahçe-Manchester United maçının hakemini değiştirdi ve Manuel Grafe'nin yerine Milorad Mazic'i atadı. Milli takımlar seviyesinde en çok Türkiye'nin maçlarını yöneten Sırp hakem, son olarak Benfica-Beşiktaş karşılaşmasında düdük çalmıştı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde 3 Kasım Perşembe günü oynanacak Fenerbahçe-Manchester United maçının hakemi değiştirildi.

UEFA'dan yapılan ilk açıklamada, Ülker Stadyumu'nda yapılacak karşılaşmaya, Alman hakem Manuel Grafe atandığı bildirilmişti. Ancak bugün yapılan duyuruda, Grafe'nin yerine Sırp hakem Milorad Mazic'in atandığı açıklandı.

Maçta Mazic'in yardımcılıklarını Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic yapacak. Nemanja Petrovic'in dördüncü hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Danilo Grujić ve Nenad Djokic olacak.

3 BÜYÜKLERİN BENFICA MAÇLARINI YÖNETTİ
Milorad Mazic, Türk futbolseverlerin çok yakından tanıdığı bir hakem. Mazic, gerek A Milli Takımımızın gerekse kulüplerimizin çok sayıda maçını yönetti.

Milorad Mazic, geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın Benfica ile deplasmanda oynadığı ve rakibine 2-1 mağlup olduğu Şampiyonlar Ligi grup maçını da yönetmişti.

Haberin Devamı

Sırp hakem ayrıca, Fenerbahçe'nin evinde Benfica'yı ağırladığı ve sarı-lacivertlilerin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanan 2013 UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında düdük çalan isimdi.

Mazic, Beşiktaş'ın bu sezon Benfica ile 1-1 berabere kaldığı Şampiyonlar Ligi maçının da hakemi idi.

Milorad Mazic daha önce Beşiktaş'ın da 2 Avrupa maçında görev aldı. 2014-2015 sezonu Şampiyonlar Ligi playoff turu ilk maçında Beşiktaş'ın evinde Arsenal ile golsüz berabere kaldığı maçın hakemi Mazic'ti.

Sırp hakem, 2011 yılında Siyah-Beyazlıların deplasmanda Dinamo Kiev'e son dakika golüyle 1-0 mağlup olduğu UEFA Avrupa Ligi grup müsabakasını yönetmişti.

EN ÇOK TÜRKİYE'NİN MAÇINI YÖNETTİ
43 yaşındaki hakemin milli takımlar düzeyinde en fazla maçını yönettiği takım ise Türkiye. Ay-yıldızlıların 5 maçında görev alan Mazic, son olarak Euro 2016'da Türkiye'nin İspanya'ya 3-0 mağlup olduğu grup maçını idare etti. Sırp hakemin yönettiği 5 maçta Türkiye'nin 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberliği bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!