Uche'sizlik

Güncelleme Tarihi:

Uchesizlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1998 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Eyvah... Bu hafta Bursaspor karşısında F.Bahçe'nin savunmadaki belkemiği, geçilmez kalesi Uche olmayacak.

Uche'siz F.Bahçe'yi hiç düşünemiyorum. Yokluğu, Fener'in kolunu kanadını kırar.

Zaten sıkıntılı kazançlara abone oldu F.Bahçe. Bilmem ki ne zaman derinden bir oh çekip, iyi futbol ve gollü galibiyetlerle umut dağıtıp sevindirecek.

F.Bahçe, elinde varolan birkaç yetenekli futbolcusuyla zirveyi zorlamaya devam ediyor. Bir bakıyorsunuz Okocha maç kazandıran oluyor, bir bakıyorsunuz Moshoeu Fener'i sırtlayıp zirve koşusuna devamlılık getiriyor.

Ama her ne hikmetse F.Bahçe takım olarak rakiplerine ağırlık koyamıyor.

Ligin bitimine iki elin parmaklarından daha az haftalar kaldı. F.Bahçe eleştirile eleştirile bugünlere geldi.

Kazanınca görmezlikten gelemeyeceğimiz kusurları gündemimizde tutuyoruz. İstesek de, istemesek de F.Bahçe'yi ağır eleştirilerin içinde tutuyoruz. Üstelik kazanırken bile.

Çünkü biliyoruz ki, bireysel yetenekler teklediğinde karaları bağlamak Fener'den yana olur.

Elbette F.Bahçe'nin takım olarak iyi görüntülerini görmek isteriz. Ama ne zaman? İşte onu bilen yok. Bir bilen de. Su kaynatan otomobil gibi yol alıyor.

A.Gücü karşısındaki galibiyette F.Bahçe'nin ilk 60 dakikası sahada zayi ilanı verir gibiydi. Moshoeu sahneye çıkıp Saffet Sancaklı'nın asistleriyle gol yapınca Fener beklenen Fener gibi gözükmeye başladı.

Ama kısacık bir sürede. Sadece Moshoeu'nin üstün teknik kapasitesiyle atılan iki gol. Kazanılan maç ve kaybolan bir Uche. Savunmanın belkemiği, kalesi, Uche geçilmezliği Bursaspor maçında olmayacak.

Yerine görev yapanın Uche'yi aratmadığı zaman diyeceğimiz olmaz. Dileğimiz ise her zaman olduğu gibi bireysel yetenekli futbolcuların Fener'i taşıyacak görüntüde olmalarıdır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!