Uçan At yelkenleri süsleyecek

Güncelleme Tarihi:

Uçan At yelkenleri süsleyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 11:46

Dünyanın en hızlı windsurfçüleri Pegasus Airlines PWA World Cup için Türkiye’de.

Haberin Devamı

Pegasus Airlines ana sponsorluğunda 13-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek PWA World Cup'a, ülkemizin ve dünyanın en önemli windsurf (rüzgar sörfü) noktalarından biri olan Alaçatı, 3. kez evsahipliği yapacak.

PWA 2007 takviminde yer alan 7 ayaklı World Cup'ın 6. ayağı’nda Pegasus Havayolları'nın simgesi Uçan At logosu efsanevi windsurfçülerin yelkenlerini süsleyecek.

Güvenli, ekonomik ve tam zamanında uçuş prensibi ile Uçma’yı kolaylaştıran Pegasus Havayolları genç ve dinamik imajını Dünya’nın en hızlı windsurfçülerinin katılacağı PWA World Cup’a  adını vererek pekiştiriyor. Pegasus’un stratejik iş ortağı İz Air de şampiyonaya destek veriyor.

PWA (Profesyonel Windsurfçüler Birliği), Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Sportworks organizatörlüğünde gerçekleşecek 2007 Pegasus Airlines  PWA World Cup’a 25 ülkeden dünyanın en hızlı ve en iyi 64 windsurfçüsü katılacak. Windsurf sporunun en süratli ve seyri en keyifli disiplini Slalom’da erkekler ve kadınlar kategorisinde gerçekleşecek Şampiyona’nın toplam para ödülü 45.000 Euro.

Haberin Devamı

Uçan At yelkenleri süsleyecek
Dünyanın en iyi Slalom Windsurfçüleri'nden 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Kevin Pritchard, Micah Buzianis,  Jimmy Diaz  ve 2006 PWA Slalom Windsurf Dünya Şampiyonu Antoine Albeau gibi isimler yarışlara katılırken, 48.70 deniz mili ile Dünya Hız Rekortmeni Finian Maynard da  Alaçatı’da madalya mücadelesi verecek. Kadınlar kategorisinde ise yine Dünya’nın en önemli windsurfçülerinden Karin Jaggi,  Verane Fauster ve Sarah Herbert gibi isimler Türkiye’de olacak.

2007  Pegasus Airlines PWA World Cup’ta ülkemizi erkekler kategorisinde milli sporcularımızdan Bora Kozanoğlu, Hüseyin Sert ve Ali Palamutçu temsil ederken Kadınlar kategorisinde  Avrupa Şampiyonu Çağla Kubat , genç ve başarılı sporcularımızdan Lena Aylin Erdil, Gül Tercan  ve diğer başarılı windsurfçülerimiz mücadele edecek.

Haberin Devamı

Bu yıl 3. kez gerçekleşecek Surf’n Sound Spor ve Müzik Festivali bünyesinde heyecan verici yarışların yanısıra değişik yan aktiviteler de yer alıyor.

Organizasyonun co-sponsoru Jim Beam yarışlar sonrasında farklı aktivitelerle hem yarışçılara hem de seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Pegasus Airlines PWA World Cup'ın iletişim sponsoru TTNet'in yarış alanında kuracağı internet hizmetiyle 'Rüzgarın Çocukları' web üzerinde de sörf yapacaklar.

Snickers® Freestyle Windsurf Show’da Türkiye’nin önde gelen freestyle windsurf sporcuları hünerlerini sergilerken, seyircilere keyifli anlar yaşatacaklar.

Alaçatı Surf Center’da 13 Ağustos Pazartesi günü kayıt işlemleri ile başlayacak Pegasus Airlines PWA World Cup’ta  14- 18 Ağustos tarihlerinde yarışlar gün boyu devam edecek.

16 Ağustos Perşembe gününden itibaren yarışlar sonrasında Power FM müzikleri ile organizasyon renklenecek.
17 Ağustos Cuma akşamı yarışlar sonrasında Babylon Alaçatı’da Karina Newyork konseri ile birleşecek olan festival, 18 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni sonrasında Punch konserini takiben Babylon Alaçatı’da gerçekleşecek Nouvelle Vague konseri ile sona erecek.

Haberin Devamı

Ülkemizin tanıtımında büyük rol oynayacak, spor ve müzik festivali Pegasus Airlines Surf’n Sound organizasyonu süresince yerli yabancı binlerce kişi Alaçatı’nın tanıtımına ve turizm gelirlerine destek verecek.

Türkiye Yelken Federasyonu ile uzun yıllardır başarılı bir işbirliği sergilen ve ülkemizde ilk olarak nitelendirilen birçok dev organizasyonu gerçekleştiren Spor Pazarlama İletişim şirketi Sportworks bugüne kadar 2 Dünya Kupası, 2 Dünya Şampiyonası, 3 Avrupa Şampiyonası ve 10 Türkiye Şampiyonası’nın organizatörlüğünü üstlendi.

Pegasus Havayolları ana sponsorluğunda gerçekleşecek PWA World Cup'ta Jim Beam, Ford, Snickers®, Reef,  İzair ve Jansport co-sponsor olarak yer alırken TTNet İletişim, Power FM medya Alaçatı Active Surf Center ise mekan sponsorluğunu üstleniyor. Medline Saglık Sponsoru olarak organizasyona destek veriyor.

Haberin Devamı

Detaylı Bilgi

Gülden Aktugan Sportworks
Telefon (212) 347 70 33
GSM: 0533 520 58 88
E-mail: gulden@sportworks.com.tr
Web: www.surfnsound.org

Özlem Ersoylu Mutluer
Pegasus Airlines Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü 
Tel: (212) 697 7 777/608

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!