Üç aydır bu maça hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Üç aydır bu maça hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 09:29

Ağır sıklette geleceğin şampiyonu gözüyle bakılan Burak Şahin (25), Cumartesi akşamı ringe çıkıyor. Potsdam kentinde Macar boksörle yapacağı maça büyük önem veren Şahin, “Hedefim olan kemere uzanmak için bu maçı kazanmak zorundayım” diyor.

Haberin Devamı

BURAK Şahin 25 yaşında. Ağır sıklet profesyonel boksör. Profesyonel kariyerinde henüz hiç maç kaybetmedi. Şimdi yine ringe çıkıyor. Hedefleri var. Beline altın kemeri takmak istiyor. Hem de en büyüğünden. Bunun için çok sıkı çalışıyor. Hedefinde sırasıyla kıtalararası, ardından Avrupa ve en nihayetinde de dünya şampiyonu olmak var. Ama önce önündeki engelleri aşmak zorunda. Kemer için maç yapma hakkı elde etmesi gerekiyor.

10 DÖVÜŞ 10 NAKAVT

Burak Şahin üç yıldır ringlerde profesyonel olarak dövüşüyor. Profesyonel kariyerinde hiç yenilgisi bulunmayan Şahin, tüm maçlarını kazandı. 10 kez ringe çıktı. Tüm dövüşlerinde rakiplerine üstünlük kurdu. 10 dövüşün tamamını da nakavtla kazandı. Hiçbir maçında rakiplerine son raundu göstermedi. Şimdi yeniden ringe çıkıyor. Sporcusu olduğu Almanya’nın en büyük ve dünya genelinde tanınan Saurland Kulübü adına Macar Ferenc Zsalek ile dövüşecek. 31 yaşındaki rakibiyle yapacağı dövüş için üç aydır yoğun çalıştığını söyleyen Şahin, “Antrenörüm Karsten Röwer ile iyi bir çalışma dönemi geçirdim” dedi.

Haberin Devamı

SİNAN ŞAMİL’İN ANTRENÖRÜ

Karsten Röwer Dünya Amatör Boks Şampiyonu ünlü boksör Sinan Şamil Şam’ın eski antrenörü. Sam profesyonel boks kariyerinin son dönemlerinde Röwer ile çalışmıştı. Röwer’in çok disiplinli ve iyi bir taktiksiyen olduğunu söyleyen Burak Şahin, şöyle dedi:
“İki günde bir 10 kilometre koştum. Ağırlık çalıştım. Günde çift antrenman yaptım. Kendimi maça hazır hissediyorum. Benim hedeflerim var. Bu hedeflere ulaşmak için her maçımı kazanmam gerekir. Unvan maçı yapabilmem için dünya ağır sıklet boksörler listesinde yukarılara adımı yazdırmak zorundayım. Macar rakibim bana göre daha tecrübeli. Ancak ben maçı kazanacağıma inanıyorum. Berlin’den gelecek taraftarın desteği çok önemli. Onların vereceği destek bana güç katacak.”

Üç aydır bu maça hazırlanıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!