Tweet cezası bu kez squash sporcusuna

Güncelleme Tarihi:

Tweet cezası bu kez squash sporcusuna
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 15:27

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Ceza Kurulu, sosyal paylaşım sitesinde uygunsuz ve hakaret içeren mesaj attığı için squash sporcusu Barış Çürükoğlu'nu 2 müsabakadan men etti.

Haberin Devamı

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Ankara'da 3-4 Kasım 2012 tarihlerinde alt branşlarından squashta Türkiye şampiyonası düzenledi. Eskişehir bölgesinden squash sporcusu Barış Çürükoğlu, bu organizasyondaki bir müsabakayla ilgili sosyal medya sitesi “tweetter”da uygunsuz ve hakaret içeren ifadeler kullandı. Barış Çürükoğlu, bu mesajları nedeniyle 11 Kasım'da ceza kuruluna sevk edildi. SGM Ceza Kurulu İlker Peksezer başkanlığında 15 Ocak 2013'de toplandı ve “Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğinin 33. ve 17/b maddesi uyarınca” Barış Çürükoğlu'na 2 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Yılmaz bir ilk olmuştu
PFDK ilk kez Fenerbahçe'nin alt yapısından yetişen futbolcu Mesut Yılmaz'a, Galatasaray ile Fenerbahçe derbisi sırasında attığı tweet yüzünden 2 maç ceza vermişti. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ve sarı-kırmızılıların 2-1 üstünlüğüyle sona eren maç esnasında Mesut Yılmaz, Twitter hesabından Raul Meireles'in kırmızı kartı sonrasında hakaret ve uygunsuz ifadeler içeren mesajlar atmıştı.

Haberin Devamı

Mesut Yılmaz, “hesabının ele geçirildiğini” iddia etmesine rağmen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, “sosyal paylaşım sitesinde kendisine ait hesaptan bir kulüp başkanına yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılması” kararını vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!