Tuvalet temizliğinde çamaşır suyundan şaşmayın!

Güncelleme Tarihi:

Tuvalet temizliğinde çamaşır suyundan şaşmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 14:50

Hijyen konusunda nelere dikkat edilmeli, tuvalet temizliği nasıl yapılmalı?

Tuvaletler, birçok bakteri ve mikrobu içinde barındırır. Bu nedenle tuvaletlerin sık temizlenmesi gerekir. Tuvalet temizliğinin daha etkili olması için çamaşır suyu kullanımı da önem taşır.

Tuvalet temizliği yaparken tüm alanların aynı özenle temizlenmesi gerekir. Peki, hijyen konusunda nelere dikkat edilmeli? Tuvalet temizliği nasıl yapılmalı? İşte, etkili temizlik için öneriler…

- Tuvalet temizliğine başlamadan önce çamaşır suyu, bez, su ve kova gibi gerekli olan malzemeleri hazırlayın.

- Tuvaletler çeşitli bakterilerle dolu olduğundan ellerinize mutlaka eldiven giyin, yüzünüze tıbbi maske takın.

- Sağlığınız için gerekli tedbirleri aldıktan sonra zemini ve duvarları silerek işe başlayın.

- Daha sonra klozeti temizleyin. Çamaşır suyunu klozete dökün ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından inatçı lekeleriniz var ise tuvalet fırçası klozetin içini güzelce temizleyin. Sifonu çekin. Kireç oluşumundan ötürü oluşan inatçı sarı lekeler varsa kireç çözücü ürünlerinden yardım alın.

- Tuvaletin alt bölümü ve kapağı tozlanma yapabileceği için bu bölgeleri de mutlaka silin.

- Klozet temizliği bittikten sonra lavabo içlerini güzelce yıkayın, tuvaletteki aynaları silin.

- Tuvaletteki çöpleri dökün ve havluları değiştirin.

NOT: Çamaşır suyu kullanarak temizlik yaptığınız alanın havalandırılıyor olduğundan emin olun. Tuvalet kapısı ve havalandırmasını mutlaka açık bırakın.

 

TUVALET TEMİZLİĞİNDE ÇAMAŞIR SUYUNUN ÖNEMİ

Tuvalet temizliğinde çamaşır suyundan şaşmayın

Mikropları yok etmek için kullanılan çamaşır suyu, temizlikte en etkili ve en büyük yardımcı… Çamaşır suyu doğru şekilde kullanıldığında harikalar yaratıyor. Özellikle mutfak, banyo ve tuvalet temizliğinde oldukça etkili.

Domestos’un Türkiye temsili yaptırdığı “tuvalet temizliği” araştırmasına göre, birçok kadın temizlik için çamaşır suyunu tercih ediyor. Araştırmaya katılanların %62’si tuvalet temizliğinde çamaşır suyunun gerekli olduğunu düşünüyor. Araştırmaya katılanlar; hijyenik olması, mikropların ölmesi/dezenfekte olması ve hastalıklardan korunmak için çamaşır suyunu kullanıyor.

 

HİJYEN UZMANI DOMESTOS'UN HİJYENİK TEMİZLİK ÖNERİLERİ

Milyonlarca mikroorganizma evlerimizde cirit atıyor ve sayıları inanılmaz bir hızla artıyor. Çoğu zararlı değil. Ama sizi hasta edebilirler. Mikroplara karşı başlattığınız savaş için Türkiye’nin lider hijyen markası Domestos’un hazırladığı temizlik rehberlerini kullanabilirsiniz.

Tuvaletler, evin en çok mikrop barındıran yerlerinden biridir. Bu nedenle hijyenik bir tuvalet, ailenizin ve sizin sağlığınız için oldukça önemlidir. Tuvalet temizliği çocuğu olan aileler için daha da önemlidir. Domestos’un yoğun kıvamlı formülü ve özel tasarlanmış başlığı, tuvaletinizde gerekli hijyeni sağlamada işinizi kolaylaştırır.

İŞTE DOMESTOS’UN TUVALET HİJYENİ SAĞLANMASINDAKİ BAZI TAVSİYELERİ

Klozet temizliği: Klozetlerin temizliği fırça ve Domestos ile yapılmalıdır. Temizlikte kullanılan fırça, başka bir yer için kesinlikle kullanılmamalıdır. Domestosun özel dizayn şişesi klozetlerin kıvrımlarındaki en güç yerlere rahatlıkla ulaşabilmeniz için size yardımcı olur.

Zemin ve duvar temizliği: Klozetin içi kadar banyo zemini ve duvar temizliğine de dikkat edin. Zemin ve duvarlar, tuvalet temizliğinde kullanılan fırça ile temizlenmemelidir.

Çöp kovaları: Uzun süre bekleyen çöpler, ortamdaki nemden dolayı mikrop oluşumunu hızlandırır. Bu nedenle çöp kovaları sık sık temizlenmeli, torbaların tamamının dolması beklenmeden değiştirilmelidir.

Kişisel bakım: Kişisel bakım ürünleri tuvalete yakın yerlerde konumlandırılmamalıdır. Bunu için mümkünse kapaklı dolapları tercih edin. Havluları tuvalete yakın yerlerde tutmayın.

 

TUVALET TEMİZLİĞİNDE DOĞRU MALZEMELER

- Temizliğe başlamadan önce işinizi kolaylaştıracak malzemelerinizi hazırlayın.

- Eldiven, maske gibi koruyucu ekipmanlar sağlıklı ve hijyenik temizlik için hazır bulunmalıdır.

- Çamaşır suyu mutlaka soğuk su ile durulanmalıdır.

- Temizlik esnasında ayaklarınızın zarar görmemesi için kapalı terlik giymeyi ihmal etmeyin. 

 

Domestos’un Temizlik Rehberinden faydalanmak için tıklayın! 

 

'İLANDIR'

 

BAKMADAN GEÇME!