Tutumlu'nun Laporta'ya açtığı dava başladı

Güncelleme Tarihi:

Tutumlunun Laportaya açtığı dava başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 16:29

FIFA lisanslı futbolcu menajeri Bayram Tutumlu'nun, Barcelona Kulübü tarafından kendisine vadedilen yüzde 10'luk komisyon ödenmediği gerekçesiyle eski Barcelona Kulübü başkanı Joan Laporta hakkında açtığı dava bugün Barcelona'da başladı.

Basının çok büyük ilgi gösterdiği davaya şahit olarak çağırılan Barcelonalı futbolcular Messi, Puyol, Cesc, İniesta ve eski Barcelonalı Eto'o gelmedi. Futbolculardan sadece Messi'nin, Arjantin Milli Takımı'ndan dolayı İspanya dışında bulunmasını gerekçe göstererek davaya katılmadığı bildirildi.

Laporta'nın Barcelona başkanı olduğu dönemde, 2008 yazında, Özbekistan'da gerçekleşen bir seri tanıtım olayında bazı Barcelonalı futbolcular reklam için bu ülkeye gitmiş ve Özbek Bunyodkor takımı da Barcelona'ya gelerek, dostluk maçı oynanmıştı.
Menajer Tutumlu, kendisine taahhüt ettiği yüzde 10'luk komisyonu vermemekle suçladığı Laporta'nın ayrıca Özbekistan'da yapılan işlerden özel çıkar sağladığını ve İsviçre firması Zeromax aracılığıyla kendi avukatlık şirketi olan Laporta&Arbos'a 10 milyon avro aktarıldığını iddia etmişti.

İlk duruşması bugün yapılan davada sanık olarak dinlenen Laporta, 16 Mayıs 2008 tarihinde menajer Tutumlu ve Bunyodkor kulübüyle Zeromax'ın sahibi Özbekistanlı işadamı Miradil Djalalov ile yemek yediğini ancak Tutumlu ile aralarında hiçbir anlaşma olmadığını söyledi.

Laporta, “Sekreterimin kocası benden yemeğe gitmemi istedi çünkü Özbekistan'dan bir işadamı bunu istemiş. Bu yemekten sonra Zeromax ile avukatlık bürom arasında ilişkiler başladı ama sadece profesyonel danışmanlık konularıyla ilgili” dedi. Bir kez yemekte ve iki kez ofisinde gördüğü Bayram Tutumlu'yu hiçbir zaman davet etmediğini ancak Txiki Begiristain (Barcelona kulübünün eski spor direktörü) aracılığıyla Tutumlu'nun çok ısrarcı olduğunu anlatan eski Barcelona Kulübü başkanı, “Txiki döneminde Tutumlu herzaman etraftaydı çünkü futbolla bağlantılı işlerden ne koparırım diye bakan, tipik bir fırsatçı. Txiki, benden onunla konuşmamı istiyordu çünkü çok ısrarcıydı. Asla futbolcularla ilgili konuşmak istemedim ve ne yüzde 10'luk komisyonla ilgili anlaştık ne de ondan ofisime iş getirmesini istedim” ifadelerini kullandı.

Laporta, Zeromax tarafından kendi avukatlık şirketine yapılan 10 milyon avroluk ödemenin ise Özbek işadamı Miradil Djalalov'a verdiği bir danışmanlık hizmetinden kaynaklandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!