Tutanlar ve tutunamayanlar

Güncelleme Tarihi:

Tutanlar ve tutunamayanlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2010 00:00

Alex’in oynadığı futbolun temposu çağın gerisinde. Derbide olağanüstü değildi ama orta saha organizasyonlarında üzerine düşeni yaptı. Ve Leo Franco... O ise derbinin tutunamayanıydı.

OĞUZ Atay’ın ünlü bir romanıdır Tutunamayanlar... Hayata karamsar açıdan bakıp pes edenlerin hikayelerini okursunuz. Futbol da hayata çok benziyor... Bazıları tutunuyor bazıları tutunamadan, iz bırakmadan geçip gidiyorlar...

Emekler boşa gidiyor

Alex’i en çok eleştirenlerden biriyim. Oynadığı futbolun temposu çağın gerisinde. Ama zekasıyla, tekniğiyle, takım oyununa katkısı ve soğukkanlığıyla özellikle hücum oynayan takımlara karşı çok öne çıkıyor... Derbide olağanüstü değildi ama orta saha organizasyonlarında üzerine düşeni yaptı.
Ve Leo Franco.. O da derbinin tutunamayanıydı. Belki de o önemli hatayı yapmamış olmasa, gol yemeden maçı tamalayacak takımının şampiyonluk yolunda ağır bir yara almasına neden olmayacaktı. 2 hafta önce Casillas da 43 metreden gol yedi. Ama Casillas şu anda dünyanın en iyisi ve bunu hemen her hafta gösteriyor. Galatasaray, hem Türkiye’de hem Avrupa’da çok daha büyük hedefler peşinde koşmak istiyorsa kalesini tutulması gerekenleri tutacak bir kaleciye emanet etmesinde yarar var... Yoksa geçen sezonki Hamburg şoku, bu sezonki birçok maçta yenen hatalı goller oyuncuların emeğini boşa götürüyor ve yazık oluyor doğrusu..

Haftanın Teknik Direktörü
Christoph Daum


Daum, belki de bu sezon ilk kez bir maçı bu kadar iyi analiz etmişti. Rakibe hemen hiç boş alan bırakmadı. Kanatları iyi tıkadı. Topu sürekli ayağa oynattı. Oyuncu değişikliklerindeki zamanlama da iyiydi.

Haftanın Kurtarışı
Volkan ve Rüştü

Keita’nın son saniyelerde kaleye gönderdiği nefis voleyi güzel bir refleksle kornere çelen Volkan galibiyeti korudu. Rüştü de iki çok önemli pozisyonda büyüklüğünü gösterdi ve farkın artmasını önleyip geri gelişte başrol oynadı.

Haftanın Hakemi
Tolga Özkalfa


Daha önce kötü performanslar çizmiş Tolga Özkalfa, haftanın en zevkli ve gollü maçında başarıyla görev yaptı. Denizlispor, Kasımpaşa’yla 3-3 berabere kalırken tribündeki seyirciler hakemi unuttu futbolu seyretti.

Haftanın Hatası
Leo Franco


Geçen sezon De Sanctis’den ağzı yanmıştı Galatasaray’ın.. Bu kez de Leo Franco, yaptığı bireysel bir hatayla ligin seyrini değiştirdi. Rijkaard, oyuncu kalitesinden bahsederken en başa onu koymak istedi herhalde..

Haftanın Futbolcusu
Selçuk Şahin


Selçuk, özellikle Galatasaray maçlarını bir başka oynadığını bir kez daha gösterdi. Hem savunmada hem de orta sahada mükemmel mücadele etti. Emre’nin yokluğunda oyunu çok iyi kurdu. Alex’in yükünü hafifletti. Attığı golle de haftalardır süren moral bozukluğunu bitirdi. Umarım Selçuk, bundan sonra da bu formunu sürdürür ve tekrar milli formaya kavuşur.

Haftanın Tebriği
Adnan Polat
/images/100/0x0/55eb48bef018fbb8f8b7429d

Bir dönem daha Galatasaray Başkanı seçilen Adnan Polat’ı tebrik ediyoruz. Çok büyük ihtimalle Türk Telekom Arena Stadı’nın açlışı Sayın Polat’a nasip olacak. G.Saray Başkanı belki derbide yenilgi gördü ama kendi camiasından aldığı güvenoyuyla kongreden güçlenerek çıkmış oldu.

Haftanın fotoğrafı
Derbide Özhan Canaydın için yapılan saygı duruşunda bütün tribünler, eski G.Saray Başkanı’nı alkışladı.


Haftanın Takımı
F.Bahçe ve Beşiktaş


Fenerbahçe, Ali Sami Yen Stadı’nda ezeli rakibi Galatasaray’ı ikinci kez devirerek şampiyonluk yarışına tekrar ortak oldu. Beşiktaş da 2-0 geriye düştüğü maçta Eskişehirspor gibi zorlu bir ekibi mağlup ederek haftaya damgasını vurdu. Bu iki takımı da birbirinden ayıramadım dersem daha doğru olur aslında..

Haftanın Asisti
En güzeli Ekrem’in


En güzel gol pası Ekrem Dağ’dan Nihat’a geldi bu hafta.. Gaziantep deplasmanından çok değerli bir puanla dönen Sivasspor’da ilk golde Musa’ya nefis bir zamanlamayla pas veren Cihan, çok önemli bir asiste imza attı. Cenk de iki güzel asistle öne çıkan forvetlerdendi.

Haftanın Golü
Hasan Ali’nin plasesi


Selçuk’un cesareti, Julio Cesar’ın tekniği, Nihat’ın zekası gollerde öne çıktı. Cihan çok değerli bir gole imza attı. Ama bana göre haftanın en güzel vuruşu Hasan Ali’nin akıl dolu plasesiydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!