Turu Visconti kazandı

Güncelleme Tarihi:

Turu Visconti kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2010 18:02

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu İtalyan sporcu Giovanni Visconti kazandı.

Haberin Devamı

ZAFER VISCONTI'NİN -GALERİ

VISCONTI: HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE BİR TUR KAZANDIM

MÜFTÜOĞLU: AMACIMIZ FRANSA BİSİKLET TURU KADAR BİLİNEN BİR TUR YAPMAK

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ferdi genel klasman birinciliğini elde eden ISD Neri takımının İtalyan sporcusu Giovanni Visconti, turkuvaz mayonun yanı sıra yeşil mayonun da sahibi oldu.

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 166 kilometrelik Antalya-Alanya etabını, 3 saat 41 dakika 40 saniye ile HTC Columbia takımından Andre Greipel kazandı. Aynı derece ile İtalya'nın Lampre takımından Angelo Furlan ikinci, Hollanda'nın Skil Schimano takımından Kenny Robert Van Hummel üçüncü, Fransa'nın Colnago takımından Sacha Modolo dördüncü oldu.

Alanya-Antalya etabının galibi olan ve turdaki 8 etaptan 5'ini kazanan Alman sporcu Andre Greipel, bu performansına rağmen ferdi genel klasman sıralamasında ancak 8. sırada yer alabildi. Bu etabın Türkiye Güzellikleri (Aspendos) Pirimi'ni Fransa'nın Cofidis takımından Kalle Kriit kazandı. Aynı etapta yer alan Manavgat Türkiye Güzellikleri Primini ise Skil – Shimano'dan David Deroo kazandı.

Haberin Devamı

Antalya-Alanya etabında yarışan 2 Türk sporcu, yarışın başından sonuna kadar ana gruptan kopmadı. Türk sporculardan Mustafa Sayar 27., Fatih Harmancı ise 54. oldu.

VISCONTI'NİN BAŞARISI

Antalya-Alanya etabına genel klasman birincisi olarak başlayan Visconti, 166 kilometrelik bu son etabı 22. sırada tamamladı. Ancak daha önceki etaplarda elde ettiği derecesi ile genel klasmandaki yerini korudu ve turun galibi oldu. Visconti, turdaki sprint etaplarını en çok geçen sporcu olarak sprint primlerinin de galibi oldu ve yeşil mayoyu kazandı. Visconti, turdaki 8 etaptan ikisini kazanmıştı.

Turun tırmanma primi galibi Fransa'nın Cofidis takımından Remi Pauriol, Türkiye Güzellikleri Pirimi'nin galibi ise aynı takımdan Christoph Kern oldu.

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun sonunda takım genel klasman sırasında ise ilk üç sırayı İtalya'nın ISD - Neri, Fransa'nın Cofidis ve ABD'nin HTC Columbia takımları aldı.

Haberin Devamı

Antalya'nın Alanya ilçesinde sona eren 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sonrasında dereceye giren sporculara ödüllerini, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, ve Asbaşkan Abdurrahman Açıkalın verdi. Sporculara, madalya ve para ödüllerinin yanı sıra çeşitli hediyeler de verildi.

Bu arada, toplam 160 bin avro para ödülünün dağıtıldığı turun çekimleri, 1 uçak 2 helikopter, 4 motosiklet ve 8 sabit kamera ile gerçekleştirildi. Eurosport ve TRT'nin yanı sıra 123 ülkede her gün 2 saat süreyle 28 dilde canlı olarak yayınlanan tur, yaklaşık 1 milyar kişiye ulaştı. Turda, 15 takımdan 120 sporcu 90 teknik adam 100 kişilik yayın ekibi, 20 modifiye araç ve tır, 175 araç, 7 km uzunluğunda bariyer, 10 kişilik yönetim ekibi, 20 kişilik hakem heyeti, 14 kişilik tur operatörü kadrosu, 110 kişilik yerli ve yabancı basın mensubu ile 10 kişilik motorize polis ekibi görev yaptı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!