Turu hakem verdi

GALATASARAY sahaya ilk maçtaki 11 ve aynı oyun anlayışı ile çıktı. Oyunu kendi alanında kabul eden G.Saray ilk maçın benzeri mücadele ile rakibinin önemli ayaklarını iyi kontrol etti. Öyle ki, rakip ilk organize atağını 25.dakikada yaptı.

Haberin Devamı

G.Saray ortada Lucas’ın yönetiminde iyi alan kapatırken tek sıkıntısı öne çıkışlardı. Takımın defansif güvenliği ön planda tutması, rakip yarı alana Arda ve Keita ikilisinin hem top taşıma, hem de pozisyona girmek gibi çok zor bir işi yapmalarını gerektirir hale getirdi.
İlk yarının ortalarından sonra devreye giren Keita ve ona yardım eden Uğur ile işleyen sağ kanat, etkili ortalar yaptı. G.Saray ilk yarıda oyunu istediği şekilde oynadı. Önce rakibi durdurdu, sonra etkili oldu. Bazen defans arkası, basen çapraz uzun atılan toplar iyi çoğalamamamıza rağmen sonucunu verdi.
Maçın seyrini değiştirdi
Atletico takımında ilk maçta olduğu gibi her şey Agüero’ya bağlı idi. Önemli dörtlüden üçünü iyi marke edip pasifize eden G.Saray savunmasını tek zorlayan Agüero idi. Servet isteyerek yapmadığı müdahale ile adeta maçın seyrini değiştiren adam oldu. Zaten Agüero çıktıktan sonra Atletico Madrid yarı alanımızda gözükmez oldu. Maçın kırılma anı bu müdahale ve değişiklik oldu.
Agüero’nun çıkması bir avantajdı ama saha içinde olumlu yansımadı. Birincisi rakibin en önemli oyuncusunun dışarıda olması bizi rahatlattı. Rahatlamak bu maçtaki en büyük dezavantajımız oldu. O sert ve konsantre savunma bir anda gevşedi. Golü yememize rağmen beraberliği bulmak önemliydi.
İkincisi daha önde oynamaya başladık ve maçta gözükmeyen 2 oyuncu devreye girmeye başladı. Alan bulan Simao ve Reyes maçı kopardı.
G.Saray ilk yarı yapılması gerekenleri doğru yaparken ikinci yarı oyun stratejisinin dışına çıktı ve büyük fırsatı kaçırdı. her şeye rağmen turu veren hakemdi.

Haberin Devamı

İtalyan rezaleti

SON yıllarda gördüğüm en kötü hakem vardı sahada. Verdiği kararlarla bu maçı çığrından çıkartan İtalyan, turu resmen gasp etti. Orta hakem zaten çok kötü tamam da, kale arkalarına konulan hakemler ne iş yapar? Gözünün önünde bariz penaltıyı bilerek vermedi. Bunun başka açıklaması yok. Perea’nın eliyle topu kesmesine penaltı vermeyen kale arkası hakemini görünce UEFA 6 değil 8 hakem koysa sorunu çözemez. G.Saray’ın maç boyunca ortaya koyduğu oyun ve mücadele için söylenecek bir şey yok. Hakem, Atletico Madrid’in turu geçmesini istemeseydi G.Saray hak ettiği turu alırdı.

Yazarın Tüm Yazıları