Turu geçeceğimize eminim

Güncelleme Tarihi:

Turu geçeceğimize eminim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 09:30

Basketbolda, FIBA Erkekler Eurochallenge Kupası eleme turunda Hollanda temsilcisi Leiden Basketball ile eşleşen Pınar Karşıyaka'da Antrenör Hakan Demir, “Turu geçeceğimize eminim” dedi.

Demir, Hollanda basketbolunu çok iyi bilmediklerini ancak ilk turu geçip gruplara kalmak istediklerini belirterek, “Bu sezon Eurochallenge Kupası'nda güçlü rakipler var. Kaliteli bir mücadele olacağını tahmin ediyorum. Elbette turu geçmeden bir şey söylemek münkün değil. Sezon başındaki maçlar zor geçecektir. Ancak turu geçeceğimize eminim” diye konuştu.

Yeni sezon için transfer çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Demir, transfer konusunda açıklamalar yapacaklarını kaydetti.

Demir, hakkında transfer iddiaları çıkan Furkan Aldemir hakkında Yönetim Kurulunun gerekli bilgilendirmeyi yaptığını belirterek, “Furkan'ın gelecek sezon bizimle olacağını düşünüyoruz. Planlarımızı da bu yönde yapıyoruz” dedi.

LEİDEN BASKETBALL

Geçen yıl 10 takımlı Hollanda Ligi'ni 5. sırada bitiren Leiden Basketball, ligi 22 galibiyet ve 14 mağlubiyetle tamamladı.

59 yaşındaki Hollandalı Toon Van Helfteren'ın çalıştırdığı ve bu sezon ilk kez Avrupa Kupalarında mücadele edecek Hollanda temsilcisi, maçlarını 2 bin kişilik Vijf Meihal Salonu'nda oynuyor.

Leiden Basketball-Pınar Karşıyaka eşleşmesinin ilk maçı 29 Eylül Çarşamba günü Leiden'de, rövanş ise 6 Ekim'de Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak.

(G) GRUBU

Pınar Karşıyaka, ön eleme grubunu geçtiği takdirde, bir üst turda (G) Grubu'nda yer alacak.

Grupta Hırvatistan'ın KK Zadar takımının yanı sıra Etha Nicosia (Kıbrıs Rum Kesimi)-Artland Dragons (Almanya) serisinin galibi ve Eurocup'taki Apoel Nicosia (Kıbrıs Rum Kesimi)-Benetton Basket Bwin (İtalya) eşleşmesinin mağlubu yer alacak.

Gruplardaki ilk karşılaşmalar 16 Kasım 2010'da oynanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!