Türkler haketti

Güncelleme Tarihi:

Türkler haketti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2007 00:00

Mor beyazlıların teknik patronu Vercauteren, "İtiraf etmek gerekir ki, Türkler Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi hak ettiler" dedi. Belçika gazeteleri de sarı lacivertli temsilcimizin daha iyi bir takım olduğunu belirtip, sonucun sürpriz olmadığını savundu.

BELÇİKA şampiyonu Anderlecht’i iki maçta da yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne kalan Fenerbahçe’nin gücünü Belçikalılar da kabul etti. Ülkede yayımlanan gazeteler ve mor beyazlı takımın teknik direktörü Frank Vercauteren, sarı lacivertlilerin tur atlamayı hak ettiği görüşünde birleşti.

Frank Vercauteren, Fenerbahçe’ye 2-0 kaybettikleri maç sonrası "La Libre Belgique" gazetesine yaptığı açıklamada, "Onurlu bir şekilde itiraf etmek gerekir ki, Türkler Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi hak ettiler. İki maçta 3 gol yedik, tek gol atamadık. Sporun kanunu bu" dedi.

Genç teknik adam, "La Derniere Heure" gazetesine de, Kezman’ın 4. dakikada attığı ilk golün takımın moralini çökerttiğini, oyuncularının bazı kurallara riayet etmemeleri yüzünden gelen bu golün bedelini ağır ödediklerini ifade etti. "F.Bahçe’ye maçı savunma bloku kazandırdı" diyen Vercauteren, Önder, Edu, Lugano ve Roberto Carlos’tan kurulu sarı lacivertli defansın Anderlecht’e hiç şans tanımadığını söyledi.

Belçika basını da F.Bahçe’nin Anderlecht’ten daha güçlü bir takım olduğuna dikkat çekip, sonucun bir sürpriz sayılmaması gerektiğini yorumladı. Birinci sayfasını, "Her şey berbat oldu" başlığı ile maça ayıran "La Derniere Heure" gazetesi, Anderlecht’in hem maddi hem sportif kayıplara uğradığını dile getirdi. "Kezman’a, maçın akışını değiştirecek golü atmak için 3 dakika yetti" diyen gazete, ilk golden sonra Anderlecht’in tur atlamasının imkansız hale geldiğini, sonucun bir sürpriz olmadığını, Avrupa Devler Ligi’nin uzun yıllar sonra ilk defa Belçikasız oynanacağını kaydetti. "Böylesi belki daha iyi oldu. İki maçta da Şampiyonlar Ligi’ni hak etmediğimizi gösterdik. Rüyalarımız yıkıldı. Savunmada büyük hatalar yaptık, hücumda bir şey gösteremedik. İlk gol pahalıya mal oldu" görüşlerine yer veren gazete, "Bu darbeyi hazmetmemiz zaman alacak" dedi.

"La Libre Belgique" gazetesi, Belçika’nın Şampiyonlar Ligi’nde temsil edilmeyecek olmasını "mantıklı" olarak nitelendirdi ve Anderlecht’in, F.Bahçe kalecisi Volkan’ı hiç terletemediğini yazdı. Gazete, ilk golde, maçın 4 dakikadan az bir süre içinde bittiğini, tüm hayallerin suya düştüğünü kaydetti.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden HLN, "Anderlecht ilk dört dakika sonra elendi" başlıklı haberinde, "Anderlecht parlamadan F.Bahçe’ye yenildi ve UEFA Kupası’na düştü. Maddi kayıp 10 milyon Euro" ifadelerini kullandı. Het Nieuj Wsblad gazetesi ise F.Bahçe’nin elini kolunu sallayarak galibiyete ulaşığını belirterek, "Teselli ödülü UEFA Kupası. Tüm hayallerimiz dört dakikada paramparça oldu. Türkler elini kolunu sallayarak futbol oynadı. Kezman’ın golü Anderlecht’i öldürdü ve bu golün ardından Anderlecht kendini toparlayamadı" yorumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!