Türkiye'nin Jack Nicolson'ları

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Jack Nicolsonları
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2012 00:00

Hani NBA maçlarını izlerken gözümüze çarpan sahanın tam da dibindeki koltuklar vardır. Los Angeles'ta Jack Nicholson, New York'ta Spike Lee oturur. Oyunculara neredeyse müdahale edebilecek kadar yakındır. İşte bu koltuklar bir süredir Türkiye'de de mevcut. Nerede mi? İstanbul'daki Ülker Sports Arena'da...

Haberin Devamı

NBA'de yıllarca Jack Nicholson, Spike Lee gibi ünlüleri saha kenarında şovlarını yaparken izledik. Bu koltuklar salondaki en havalı yerler. Nicholson Lakers'ı, Lee de Knicks'i seyrederken kah yorumlarını yapar kah oyuncularla şakalaşır.

İşte bu VIP koltuklardan artık Türkiye'de de var. Dolayısıyla bizim de saha kenarında maçı en yakından izleyen yerli Nicholson'larımız... Geçen ocak ayında faaliyete geçen İstanbul'un Batı Ataşehir semtindeki Ülker Sport Arena'nın bir özelliği de ABD'de courtside denilen bu saha kenarı koltukların satışa sunulması.

Salonun işletmecisi AEG şirketi saha kenarındaki 41 koltuğu satışa çıkardıktan kısa bir süre sonra hepsi satıldı. Koltuklara televizyoncu Acun Ilıcalı'dan işadamı Hulusi Belgü'ye çok sayıda Fenerbahçeli ilgi gösterdi. Üstelik her koltuğun bir buçuk sezonluk bedeli 8 bin 750 liraydı. Yani futbol statlarındaki VIP koltuklarıyla yarışıyor, bazılarını da geçiyordu.

Haberin Devamı

Bu koltuklarda oturanların en büyük heyecanları ne kadar yakından yaşayabileceği iki maçta hemen anlaşıldı. Önce 23 Şubat Perşembe akşamı Avrupa Ligi maçında Uniks Kazan'ı konuk etti Fenerbahçe Ülker. Rus takımının skorda üstünlüğü ele aldığı dakikalarda salonda biraz ölü toprağı var gibiydi. Ama uzatma ihtimalinin belirdiği son 40 saniyede ve uzatma dakikalarında saha kenarı koltuklarda oturan seyirciler tam anlamıyla coştu. Heyecandan yarım metre önlerindeki sahaya adım atanlar bile çıktı. Bu sebeple üç gün sonraki Beşiktaş-Milangaz Türkiye Ligi maçında koltuklar 15-20 santim geriye çekildi ve bir adım önlerine de karton bariyer konuldu.

Ama bu da saha kenarı VIP seyircinin heyecanını engellemedi. İlk beş dakikası durgun geçen maçta Fenerbahçeli Kaya Peker ile Beşiktaşlı Hawkins birbirleriyle dalaşınca tansiyon hem sahada hem de tribünde birden yükseldi. Takım banklarının karşısındaki seyirciler iyice heyecanlandı, sahaya girmeseler de tepkilerini ayağa kalkarak belli ettiler. Yine maçın ilk çeyreğinde Fenerbahçe Ülker'den Preldzic bir topu kurtarmak isterken ön sıraya düştü. Onu kucaklayanlardan biri de seyircilerden Cengiz Acar'dı.

Haberin Devamı

Yerde seken topu bile hissediyorsunuz

CENGİZ ACAR (ÜLKER ÇİKOLATA PAZARLAMA MÜDÜRÜ)

Futbola bayılmam ama basketbolla çok yakından ilgiliyim. Fenerbahçe Ülker maçlarını diğer salonlarda da seyrederdim. Ocak ayında bu saha kenarı VIP koltukların satışa çıktığını duyan bir e-mail aldım. Aynı gün salona gittim ve 10 dakika inceledikten sonra iki koltuk birden satın aldım. Bu koltuklar öyle bir seyir zevki sağlıyor ki tarif etmek zor. Bazen oyunun içindeymişsiniz hissine kapılıyorsunuz. Sonuçta sahaya bundan yakın bir koltuk da yok zaten. Topun yerde sekme sesini bile hissedebiliyorsunuz. Tabii ben maçları da büyük bir heyecanla izlerim. Kazan maçında beni görecektiniz. Son dakikada heyecandan sahanın içindeydim. Hatta o maçta oyuna müdahale ettiğimi bile düşünüyorum. Bir pozisyonda bağırarak oyuncuları ribaunta yolladım. Yani galibiyette biraz payım da var. Bu koltuklar daha önce maçlara gelmeyen eşimi bile cezbetti. O da maçların büyük bir bölümüne geliyor artık.

Haberin Devamı

Los Angeles'takinden farkı yok

EROL KALAÇİ (KORAB ŞİRKETİNİN ORTAĞI)

Merak ettiğim için yeni salonu ziyaret etmeye gittim. Tam o sırada AEG yetkilisi geldi ve saha kenarı koltukların 15 dakika önce satışa çıktığını söyledi. "Emin misiniz" dedim ve hemen kredi kartımı çıkarıp iki koltuğu hem de tam orta çizginin önündeki iki koltuğu satın aldım. İşin iyi tarafı birçok başka tesistekinin tersine hiç kimseye ayrılmamış olması. Los Angeles'ta dört yıl yaşadım. O dönemde Lakers'ın eski salonu Forum'da maç izleme imkanı buldum. Son yıllarda da yeni salon Staples'ta abimle maç izledim. O salonun buradakinden hiç farkı olmadığını söyleyebilirim. Seyir ve konfor açısından aynı özelliklere sahip. Futbol maçlarına da gidiyorum. Fenerbahçe 1907 tribününde koltuğum var. Burada iki koltuğum var. Eşimle ya da arkadaşımla geliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!