Türkiye'de futbol, gladyatörlerin savaşı gibi!

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede futbol, gladyatörlerin savaşı gibi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 12:12

FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek, Türkiye'deki futbolun kalitesinden ve hakemlerin oyunu sık sık durdurmasından oyuncuları sorumlu tuttu.

Haberin Devamı

FIFA Kokartlı hakem Hüseyin Göçek, TSYD'nin Antalya'da düzenlediği 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde ilginç açıklamalar yaptı. Türkiye ile Avrupa'daki maçlar arasındaki farkları anlatan Göçek, şunları söyledi:

"Türkiye'de yönettiğimiz müsabakalarda oyunu çok kestiğimiz zaman eleştiri alıyoruz. Ama önemli olan hakemin maçı kontrolüne almasıdır. Türkiye'de futbol, gladyatörlerin çarpıştırılması gibi algılanıyor. Oynanan oyunun getirdiği nokta budur. Futbolcular topu kazanma mücadelesi içinde birbirlerine daha sert müdahalelerde bulunmaktadır. O yüzden daha çok düdük çalmak zorunda kalıyoruz. Avrupa'da bir maçta faul sayısı 30'u geçmiyor. Türkiye 40'ı geçiyor. Avrupa'da gösterdiğimiz sarı kart sayısı 3-4 iken, Türkiye de 6-7 oluyor.

"EĞİTİM ŞART"
Bunun oyuncuların A takıma yükselirken yeterince eğitim ve donanım almamalarından da kaynaklandığını düşünüyorum. Gereksiz kart görmemeleri konusunda eğitim ve uyarı almıyorlar. Ben Avrupa'da yönettiğim maçlarda hakemi aldatmaya Yönelik hareketlerde daha az kart göstermekteyim. Gereksiz yere oyun kesilmemesi için herkesin birbirine saygılı olması lazım."

Haberin Devamı

Türkiyede futbol, gladyatörlerin savaşı gibi

ÖZKAHYA: HAFTADA EN AZ 3 GÜN İDMAN YAPIYORUZ
FIFA kokartlı bir başka hakemimiz Halis Özkahya ise bir hakemin gününü nasıl geçirdiğini ve maça nasıl hazırlandıklarını şöyle anlattı:

"Yalova'da beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Sabah 8'de kalkıyoruz. Okulumuza, öğrencilerimize gidiyoruz. Sonra antrenmanlarımızı gerçekleştiririz. Haftada en az 3 veya 4 günlük antrenman programı geliyor, onu uyguluyoruz. Daha çok başarılı olmak isteyen maç programına göre antrenman sayılarını çoğaltabilir. Düzenli ve programlı bir yaşamımız var. "


UILENBERG: ÇAKIR ARTIK FİNAL HEDEFLEMELİ
UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg de, Cüneyt Çakır'ın artık final hedeflemesi gerektiğini belirtererek şunları söyledi:

"Cüneyt Çakır bu sene bir final hedeflemeli. Gelecek sene ise 2016 Avrupa Şampiyonası finalleri var. Burada da finale hazırlanmalı. Daha sonraki senelerde ise 2018 Dünya Kupası geliyor. Yaşı gereği final için en büyük aday ve bunu da hedeflemeli. Ama önce bu sezon bir final alıp, ilk finalini alıp başarılı olmalı, başarılı yönetmeli."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!