Türkiye Ligi normal değil

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Ligi normal değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 00:00

Geçtiğimiz gün evinde Kayserispor’a 2-0 yenilen Beşiktaş’ın Portekizli çalıştırıcısı Carlos Carvalhal, NTV Spor’da katıldığı %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Türkiye Ligi’yle ilgili ilginç bir açıklama yapan Carvalhal, “Ben 5 yıl akademik olarak da futbol eğitimi aldım. Gün olarak Türkiye normal bir lig değil. Buradaki futbolcular, İtalya’ya, İspanya’ya göre 2 kat daha fazla koşuyorlar ve daha az dinlenebiliyorlar” diye konuştu.

Guti hakkında ne düşündüğümü biliyor

Portekizli teknik adam, son günlerde tartışılan Guti’ye ise övgüler yağdırdı. Carvalhal, İspanyol yıldız için, “Guti, benim onun hakkında ne düşündüğümü çok iyi biliyor. Bazı maçlarda 90 dakika, bazı maçlarda 20, bazı maçlarda ise 45 dakika oynayabilir. Bu durum rakibe göre belirlenecek. O kimi zaman 5 dakika bile oynasa, karşılaşmanın kaderini değiştirebilecek bir oyuncu” ifadelerini kullandı.

Kısa mesafede oynamalıyız

Türk futbolunda defans ve hücum hattı arasındaki mesafenin uzun olduğunu, kendilerinin oyunu daha kısa mesafede oynamaları gerektiğini söyleyen Carvalhal şöyle konuştu: “Avrupa’daki oyun stiline karşı daha iyi organize olabiliyoruz, Türkiye’de bunu geliştirmeye çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Öte yandan Beşiktaş İkinci Başkanı Metin Keçeli, görevinden alınan Altyapı Koordinatörü Ulvi Güveneroğlu’nun yerine Emrah Bayraktaroğlu’nun getirilmesi üzerine, “Basından öğrendim şaşırdım. Bayraktaroğlu ismini ilk defa duydum. Yönetim, Güveneroğlu ile ilgili karar almamıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!