Türkiye kazansın

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kazansın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2005 02:05

Spor servislerinin müdürleri dün biraraya geldi ve 25 Mayıs’ta Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapacağımızın altını çizerek, girilen kritik dönemde kulüp yöneticilerini, yetkilileri ve taraftarları gerilimi artıracak davranışlardan uzak durmaya davet etti.

TÜRK spor medyasını yöneten gazete ve televizyonların spor servislerinin müdürleri dün biraraya gelerek, ‘Türkiye Kazansın’ sloganı ile gerçekleştirdikleri zirveden Fair-Play çağrısı yaptı. Spor Servisleri Müdürleri, son dönemde yaşanan sert tartışmaların önüne geçilmesi ve Türk sporuna gölge düşürecek olaylar yaşanmaması, gerilime yol açacak tartışmalar çıkmaması için tüm kulüp yöneticilerini, yetkilileri ve taraftarları daha dikkatli davranmaya davet etti.

25 Mayıs’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finalininin Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurgulayan spor müdürleri, bu maçın öncesinde çıkabilecek olaylar nedeniyle bu dev organizasyonu elimizden kaçırma olasılığının bulunduğuna değindi. Böyle bir şey olursa Türk sporunun büyük darbe yiyeceği ifade edildi.

Başkanların duruşu

Dün Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı’nın davetiyle gerçekleşen zirvede, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın birbirine karşı duruşunun endişe verici olduğunu belirten spor müdürleri, Fair-Play’in önemini bir kez daha dile getirerek, iki tarafın ortamı gerici beyan ve davranışlardan kaçınmaları gerektiğini söylediler. Ayrıca bu konuda bakanlığın, valiliğin ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) yapacağı her türlü çağrıya da destek verileceği vurgulandı. Dün Papermon’da gerçekleşen zirvey şu isimler katıldı: Esat Yılmaer (Hürriyet Gazetesi Spor Sorumlu Müdürü), Nezih Alkış (Akşam Gazetesi Spor Müdürü), Şansal Büyüka (Show TV Spordan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı), İlker Yasin (Kanal D Spor Müdürü), Necil Ülgen (Milliyet Gazetesi Spor Müdürü), İbrahim Seten (Vatan Gazetesi Spor Müdürü), Tosun Yavuz (ATV Spor Müdürü), Serhat Ulueren (Star TV Spor Müdürü), İskender Baydar (Sabah Gazetesi Spor Müdürü), Serdar Ali Çelikler (Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Hayri Beşerler (Zaman Gazetesi Spor Müdürü)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!