Türkiye kalitesini kanıtladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kalitesini kanıtladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2005 01:36

Herkes Türkiye’nin bir üçüncü dünya ülkesi olduğunu sanırken, Türkiye bir dünya ülkesi olduğunu Formula 1 ile kanıtlamış ve bugün her F1 sürücüsünün düşündeki pisti kusursuzca, büyük kalite örneği ile yaratmış ve kıskandırmıştır

FORMULA 1’in patronu Bernie Ecclestone, ‘Böyle fantastik bir organizasyon ilelebet yaşamaya mahkumdur’ dedi. Bernie Ecclestone, İstanbul Grand Prix’sine ve özellikle pistine övgüler yağdırarak, ‘Türkiye ne denli kaliteli bir üretken olduğunu kanıtlamıştır. Herkes Türkiye’nin bir üçüncü dünya ülkesi olduğunu sanarken, Türkiye bir dünya ülkesi olduğunu Formula 1 ile kanıtlamış ve bugün her Formula 1 sürücüsünün düşündeki pisti ve yan tesislerini kusursuzca büyük kalite örneği ile yaratmış ve kıskandırmıştır’ diye konuştu. Ecclestone, Türkiye’ye hayran olduğunu, Türkiye’nin Formula 1 gibi birçok spor orgnazisaynonun üstesinden rahatlıkla gelebileceğini ve şimdiki hedefin de artık Olimpiyatlar olabileceğini sözlerine ekledi.

Ecclestone, bir rastlantı sonucu tekne yaptırmak için Türkiye’ye ayak bastığını ve o günden beri Türkiye’nin hayranı olduğunu, bütün bunların yaşamında ayrıcalıklı bir yerin bulunduğunu belirterek, ‘Şu anda İstanbul Grand Prix’si harika gidiyor. Herkes memnun. Ama asıl hedefimiz, yarış günü tribünlerin dolmasıdır’ dedi. Bernie, bir soru üzerine yeni Grand Prix’ler için yeni kentler aramanın gündemde olmadığını söyleyerek Türkiye ile 99 yıllık bir sözleşme yapılması gerektiğini belirtirken, ‘Ancak Formula 1’in İstanbul’da ilelebet süreceğine bahse girerim ve bu görkemli, fantastik pist oldukça ilelebet kelimesini rahatlıkla kullanabiliriz’ dedi.

Ecclestone, Türkiye’nin koyu bir taraftarı olduğunu ve bunu herkese aşılamayı bir görev saydığını da sözlerine ekledi.

BU PİST ERKEKLERLE YETİŞKİN ÇOCUKLARI BİRBİRİNDEN AYIRACAK

Ecclestone,
pistin kaliteli olduğunu, dünyanın her tarafındaki pistlerin İstanbul Park gibi yapılması gerektiğini ifade ederek, ‘’Sanırım bu pisti en çok sürücüler sevdi. Bu pist erkeklerle, yetişkin çcukları birbirinden ayırabilecek bir pist’’ diye konuştu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ise Bernie Ecclestone’a teşeşkür ederek başladığı konuşmasında, dünyanın en büyük 2. organizasyonunu gerçekleştirdiklerini, artık hedeflerinin dünyanın en büyük organizasyonu olan olimpiyatları yapmak olduğunu söyledi. Takım direktörleriyle konuşma imkanı bulduğunu anlatan Yalçıntaş, herkesin pisti çok beğendiğini ve eğlenceli bulduğunu söyledi.

Pist harika bu işi iyi becerdiniz

FORMULA-
1’deki Renault-Williams takımının patronu İtalyan Flavio Briatore Hürriyet’e yaptığı açıklamada, ‘Yarış için çok umutluyum. İstanbul bize şans getirecek. Pist harika olmuş, Türkiye bu işi çok iyi becermiş’ dedi. Briatore, ‘İki sürücümüz ilk üç sırada, Rubens Barrichello’ya (Ferrari) takılmasaydık, daha iyi olurdu. Çok eğlenceli ve akıcı olduğu kadar, tuzaklı bir pist, buna rağmen hava güzel, İstanbul güzel, pist güzel, herşey yarın (bugün) belli olacak. Biz İstanbul Grand Prix’i için ümitliyiz, zaten öyle olması gerekiyor’ dedi.

Her yerde hızlı

RENAULT F1 takımının menajeri Flavio Briatore, sadece pistlerde değil, aşkta da oldukça hızlı. Magazin dünyası onu ünlü top model Naomi Campbell ile yaşadığı fırtınalı aşkıyla tanıyor. Bir barışıp, bir ayrılan sevgililerin aşkı, Naomi’nin dayak iddiasıyla son bulmuştu. Briatore, son olarak da Alman manken Heidi Klum’la gündeme gelmişti. Klum’un kızı Leni’nin babası olan Briatore, güzel mankeni daha hamileliğinin ilk dönemlerinde ‘O bebek benden değil’ diyerek terk etmişti.

Efsanelerin F-1 aşkı

Dünya sinemasının unutulmaz iki efsanevi ismi Ursula Andress ve Bo Derek İstanbul Park’taki Padok alanını dolaştı. İkili hayranlarıyla ve pilotlarla görüşürken İstanbul’a hayran kaldıklarını söylediler. Ursula Andress ve Bo Derek, Formula 1’i de çok beğendiklerini belirterek, arkadaşımız Ayhan Güner’le hatıra fotoğrafı çektirdiler. Murat TOSUN

Hayran kaldılar

MÜMTAZ Tahincioğlu, Cem Hakko, Mehmet Karabeyoğlu, Muhtar Kent ve Nuri Çolakoğlu’nun bir araya gelerek kurdukları Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOMSFED) ve Formula Derneği’nin girişimleri ve çabalarıyla bu yıl Türkiye’de düzenlenen yarışlar nedeniyle düzenlenen kutlama partisinin sponsorluğunu Reina ve Shell üstlendi. Gecenin organizasyonunu ise Bernaylafem İleşitim üstlendi. Partinin sunumunu Rana Erkan yaptı. Mümtaz Tahincioğlu’nin açılış konuşmasıyla başlayıp müzik performanslarıyla devam eden geceye aralarında Cem-Betina Hakko, Ferit-Diana Şahenk, Sedat-Yasemin Aloğlu, Zeynep-Osman Çarmıklı, Necmettin-Maria Eliyeşil, Hatice-Faruk Süren, Candan-Erdem Kramer ve çok sayıda ünlü katıldı. 1450 kişinin olduğu kutlama partisine BMW Williams’ın pilotu Marc Webber, Renault’un pilotu Giancarlo Fisichella, McLaren pilotu Juan Pablo Montoya, Toyota pilotu Jarno Trulli, Bar’ın pilotu Takuma Sato, Minardi’nin pilotu Christijan Albers’ın yanı sıra Çin ve Bahreyn F1 pistlerini de yapan dünyaca ünlü mimar Hermann Tilke de katıldı. Gecede Cem Adrian, Kelly, Harem ve Tobey grupları müzikleriymle konukları coşturdu.

8 dansözlü parti

Reina’da bulunan plazma TV’lerde özel Formula görüntüleri eşliğinde sekiz dansöz, kıvrak danslarıyla partiye renk kattı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gecede güvenlik botları da gece kulübünün etrafında kuş uçurtmadı.

Mike abi nasılsın

Bir dönem dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında yer alan ancak 400 milyon dolarlık servetten aşırı harcamalar ve kumar tutkusu yüzünden 40 milyon dolar borç batağına saplanan eski Dünya Boks Şampiyonu Mike Tyson, Reina’daki partiye taksiyle geldi. Kız arkadaşlarıyla mekana gelen Tyson, Türk gençlerinin tezahüratları karşısında şaşırdı. Gençler, kullandıkları arabayla Tyson’ın içinde olduğu taksiye yanaşarak elini sıkıp, hatırını sordu.

Şoförler nerede

PARTİYE
katılan sosyeteye mensup kadınların çoğu F1 pilotlarıyla tanışma derdine düştü. Ancak, ertesi sabah sıralama turları olduğundan geceden erken ayrılan F1 pilotları, sosyetik hanımların bu isteklerine yanıt veremediler. Bu yüzden, sosyetinin birçok ünlü kadının, hepsi bir servete sahip F1 pilotları için ‘Nerede bu şoförler’ diyerek etrafta dolaşması dikkat çekti. Reina’daki partiye, bir dönem Hollywood’ta fırtınalar estiren iki seksi yıldız Bo Derek ve Ursula Andress de katıldı. Her iki ünlü de, genç yaşta ölen Hollywood’un ünlü yönetmen ve yapımcısı John Derek’in eşleriydi. Birlikte yaşayan ve F1 yarışlarını izlemek üzere İstanbul’a da birlikte gelen Derek ve Andress, partide çok eğlendiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!