Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte Türkiye'nin gruptan çıkma ihtimalleri

Güncelleme Tarihi:

Türkiye gruptan nasıl çıkar İşte Türkiyenin gruptan çıkma ihtimalleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 10:06

Türkiye gruptan nasıl çıkar sorusu artık son maça gelindiğinde daha da önem kazandı. Diğer gruplarda alınacak skorlar ile bu akşam ki maç son derece önem kazanıyor. Türkiye gruplardan nasıl çıkar sorusundan önce Milli Takım bu akşam kazanmak zorunda. Kazandığı takdirde devreye giren ihtimaller göz önüne alınarak, Milli Takım'ın EURO 2016'da yoluna devam edip edemeyeceği belli olacak. Peki Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte o merak edilen ihtimaller

Haberin Devamı

A Milli Takım bu akşam oldukça kritik bir mücadeleye çıkacak ve kazanması halinde EURO 2016 grubundan çıkmak için bir takım ihtimaller söz konusu olacak. Türkiye gruptan nasıl çıkar sorusu, umutlar son karşılaşmaya kaldığından beri merakla cevap arıyor. Türkiye'nin bu akşam kazanması ve ardından iki farklı galibiyet bir anda EURO 2016'da bizi tekrar geriye döndürebilir. Peki Türkiye gruptan nasıl çıkar? hangi ihtimaller gerçekleşirse Milli Takım bu akşam EURO 2016'da yoluna devam edebilir?

Türkiye EURO 2016 grup maçlarında iki mağlubiyet alarak gruptan çıkma şansını oldukça azalttı. Spor severler bu karışık hesapların içinden çıkabilmek için Türkiye gruptan nasıl çıkar sorusunun cevabını arıyor. Türkiye'nin gruptan çıkabilmesi için öncelikle A Milli Takım bu akşam ki karşılaşmayı öncelikle kazanmak, ardından da farklı skor aramak zorunda. Peki Türkiye'nin gruptan çıkması için hangi ihtimallerin gerçekleşmesi gerekiyor?

Haberin Devamı

İlk maçında Hırvatistan’a 1-0, ikinci karşılaşmasında da İspanya’ya 3-0 yenilen Türkiye’nin gruptan çıkması için Çek Cumhuriyeti karşısında mutlaka galip gelmesi ve gruplarında üçüncü olan en iyi 4 takım arasında yer alması gerekiyor. Ay-yıldızlı takımın Çek Cumhuriyeti’ni yenmesi halinde "en iyi üçüncü" olarak gruplardan çıkması için birçok ihtimal bulunurken, Türkiye’nin şansını artıracak muhtemel senaryoların bazıları şöyle:

Türkiye gruptan nasıl çıkar ? Gruptan çıkmak hayal değil. A Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti'ni 2 farklı yener, Belçika ve İtalya da rakiplerine kaybetmezse Türkiye son 16 turuna yükselecek. Euro 2016'nın hayal kırıklığı yaratan takımları arasında yer alan Türkiye'nin, her şeye rağmen Fransa'daki kupada yoluna devam etmek için büyük bir şansı bulunuyor. İlk kez 24 takımla düzenlenen organizasyonda 6 grubun en iyi 4 üçüncüsü, ikinci tura yükselecek. Bir üst tur için ihtimaller biraz karışık olsa da, en basit hesap, öncelikle millilerin, bu akşam Çek Cumhuriyeti'nin iki farklı yenmesi ve E Grubu'nda da Belçika ile İtalya'nın, rakiplerine kaybetmemesi. İşte bu hesap tutarsa, adımızı bir üst tura yazdırabileceğiz.

Haberin Devamı

ÇEKLERİ 2 FARKLI YENERSEK ARNAVUTLAR ALTIMIZDA KALACAK

Biraz daha konuyu açarsak; öncelikle A Grubu'nda Arnavutluk, Romanya'yı 1-0 yendi ve 3 puanla şansını sürdürdü. Ancak onların attığı 1, yediği 3 ve averajı eksi 2. Biz eğer Çekleri iki farklı yenersek, eksi 4 olan averajımız Arnavutluk'la eşitlenecek ve onları da attığımız gol sayısı fazla olduğu için altımıza alacağız.

MUCİZE GERÇEK OLMUŞTU

Diğer tarafta yarın İtalya'nın, 1 puanı bulunan İrlanda'ya, Belçika'nın da yine Ada temsilcisi gibi 1 puanı bulunan İsveç'e yenilmemesi gerekiyor. Bu durumda da Türkiye, 2'şer puanda kalacak iki takımı, Arnavutluk'un yanı sıra safdışı bırakacak ve bunun sonucunda da 4 en iyi grup üçüncüsünden biri olarak adını son 16'ya yazdıracak. Hatırlanacağı gibi Euro 2016 elemelerinde en iyi 3. olarak kupaya gitmemiz için bizim İzlanda'yı, Kazaklar'ın Letonya'yı devirmesi, C Grubu'nda ise İspanyollar'ın, Ukrayna'ya kaybetmemesi gerekiyordu. Bu üç ihtimal de gerçekleşmiş ve mucize bir şekilde Fransa'nın yolunu tutmuştuk.

 

BAKMADAN GEÇME!