Türkiye 5 madalya aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 5 madalya aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2011 17:25

Muratpaşa Cup Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası'nda, yıldızlar ve büyükler kategorisinde Türkiye bir altın, iki gümüş, iki bronz madalyanın sahibi oldu.

Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda devam eden Muratpaşa Cup Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası'nda, yıldızlar ve büyükler kategorisindeki yarışmalar tamamlandı.

Top, labut ve serbest dallarda yarışan yıldızlarda Azerbaycan'dan Laman Hajizada toplamda 65,600 puanla altın madalyanın sahibi oldu.

Yıldızlarda, Türkiye'den Beyza Demir 64,675 puanla gümüş, Nevber Sena Sönmez 63,358 puan toplayarak bronz madalya kazandı.

Büyükler kategorisinde Türkiye'den Elif Zeynep Celep 101,708 puanla altın, Asya Nur Taş 101,258 puanla gümüş ve Nevin Sevinç Deveci 94,467 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Bulgaristan'ın katıldığı turnuva, yarın gençler kategorisinde yarışmalarla tamamlanacak.

Türk Milli Takımı Antrenörü Zlatka Sıla Tüzken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa yaptığımız yarışmada derece almanın sevindirici olduğunu söyledi.

Rusya ve Azerbaycan takımlarındaki milli sporcuların yarıştığı turnuvada madalya sahibi olmanın mutluluk verici olduğunu belirten Tüzken, Türk sporcularının performanslarının hakemler tarafından beğenildiğini ve çeşitli uluslararası yarışmalara davet edildiğini kaydetti.

Cimnastik yarışmalarının Antalya için çok önemli olduğuna dikkati çeken Tüzken, “Antalya inanıyorum ki uluslararası şampiyonaların gelecekteki önemli adreslerinden biri olacak. Turnuvadaki hakemlerin izlenimleri bu yönde. Grandprix dünya kupasına ev sahibi olmamız, sporcularımıza güven verecek ve başarılarını artıracaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!