Türkiye 2020'ye aday olmalı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 2020ye aday olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 12:13

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile ilgili, “Erzurum'daki altyapı, Türkiye'nin gelecekte Gençlik Kış Olimpiyat Oyunları'na adaylığını gündeme getirebilir” dedi.

Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi de olan Prof. Dr. Erdener,  27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları tesislerine büyük yatırım yapıldığına dikkati çekti. Buradaki tesislerin, sadece bu oyunlarla sınırlı kalmaması gerektiğini, başka spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapılabileceğini vurgulayan Erdener, Erzurum'daki altyapının, gelecekte Gençlik Kış Olimpiyat Oyunları için kullanılabileceğini söyledi.

Türkiye'nin spora çok ciddi kaynak ayıran bir ülke olduğunun altını çizen Erdener, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, spora büyük destek veren insanlar. Türkiye'de etkin bir spor yönetimi var, spora etkin biçimde kaynak aktarılıyor” diye konuştu. Erdener, bunun en belirgin örneğinin, Erzurum 2011 olduğunu ifade ederek, buradaki tesislere çok ciddi yatırım yapıldığına dikkati çekti.

“TÜRKİYE, 2020 OLİMPİYATLARINA ADAY OLMALI”

Prof. Dr. Uğur Erdener, Türkiye'nin 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na aday olması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin bu olimpiyatlara aday olurken, planlamayı çok ciddi yapması gerektiğini vurgulayan Erdener, “Henüz Türkiye'de bu alanda etkin bir çalışmayı gerçekleştirmiş değiliz. İstanbul'un geçmişte yürüttüğü olimpiyat ev sahipliği kampanyalarını da bilen biri olarak, şunu söyleyebilirim; 'Biz bugüne kadar diğer ülkelerin yaptığı gibi organize bir kampanya yürütemedik. Eğer 2020'ye aday olacaksak, kurumlar birlikte çalışmalı, ancak bir irade, bu koordinasyonu tam yetkiyle sağlamalı. İyi bir adaylık ve tanıtım sürecinin yaşanması için bu şart” ifadelerini kullandı.

Türk halkının, futbol dışındaki spor dallarına yeterince ilgi göstermediğinden yakınan Prof. Dr. Erdener, şöyle konuştu:
“Türkiye'de her türlü spor tesisi yapılabilir. Türk sporcular olimpiyatlara çok iyi hazırlanabilir. Ancak biz, Türk seyircisini olimpiyat organizasyonu içindeki tüm yarışmalara da hazırlamak zorundayız. Olimpiyat oyunları programında yer alan tüm spor alanlarını, Türk seyircisiyle dolduruyor olmalıyız. Maalesef bugünkü spor ortamımızda, ülkemizde bu denli geniş bir spor kültürünün oluştuğunu söyleyemeyiz.”
Prof. Dr. Erdener, Türkiye'nini olimpik başarılarıyla ilgili de “Ukrayna, Karadeniz kıyısından komşusuz ve sporda ileri bir ülke. Olanaklar açısından baktığımızda, bizim lehimize farklılar var. Ancak, Ukrayna'nın bugüne kadar oyunlarda kazandığı madalya sayısı 599. Bizim mutlaka Türkiye olarak bu açığı kapatmamız gerekiyor” dedi.
Erdener, “Londra-2012'nin ardından Soçi'de kış oyunları, daha sonra 2016 Rio Olimpiyatları var. Türkiye olarak 3 olimpiyatta çok ciddi hedefler koyup, yüksek oranda başarıyı yakalamamız gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.
(ÜLK-HD-SS)
10:23 25/01/11
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!