Türk sporcular dereceye giremedi

Güncelleme Tarihi:

Türk sporcular dereceye giremedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2012 17:06

Salcano Dağ Bisikleti Kupası'nın üçüncü ayağını, erkeklerde Macaristan'dan Andras Parti, bayanlarda aynı ülkeden Barbara Benko kazandı.

Türk bisiklet üreticisi Salcano'nun düzenlediği Salcano Dağ Bisikleti Kupası'nın 3. ayağı Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde yapıldı. Popoviça köyündeki ormanlık alanda gerçekleştirilen yarışa, 10 ülkeden 55 sporcu katıldı. İki kategorideki yarışı, elit erkekler 5 bin 500 metrelik parkuru 5, elit bayanlar ise 4 tur atarak tamamladı.

Soğuk bir havada yapılan yarışta elit erkekler kategorisinin galibi, 1 saat 19 dakika 5 saniyelik dereceyle Macar sporcu Andras Parti oldu. Bu kategoride yarışı Slovak Sporcu Michel Lami 1 saat 22 dakika 15 saniye ile ikinci, Macar sporcu Szilard Bruczki 1 saat 22 dakika 26 saniye ile üçüncü sırada tamamladı.

Elit bayanlar kategorisinde ise Macar Barbara Benko 1 saat 17 dakika 31 saniye ile birinci olurken, Sırbistan'dan Jovana Crnogorac 1 saat 20 dakika 55 saniyelik derecesiyle ikinci, Macaristan'dan Ester Dosa ise 1 saat 25 dakika ile üçüncü oldu.

Dünkü yarışın birincisi Türk sporcu Bilal Akgül'ün bisikletinin lastiği, ikinci turda patladı. Lastik değiştirme noktasına uzak olması nedeniyle çok zaman kaybeden Bilal Akgül, yarışı yarıda bıraktı. Semra Yetiş ise yarışı 4. sırada tamamlayabildi.

Salcano Dağ Bisikleti Kupası'nın ilk ayağı İstanbul Ümraniye'de, ikinci ayağı ise Bosna Hersek'in Tuzla şehrinde yapılmıştı. Toplam 13 seriden oluşan kupanın 4. ayağı, Nevşehir Göreme'de gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!