Türk Milli Takımı 16 madalyayla birinci

Güncelleme Tarihi:

Türk Milli Takımı 16 madalyayla birinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2013 18:51

Türkiye, Macaristan'da düzenlenen Avrupa Birliği Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Turnuvası'nda 4'ü altın olmak üzere toplam 16 madalya kazanarak takım halinde birinci oldu.

Türkiye Boks Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Keszthely kentinde düzenlenen turnuvada 4 altın, 2 gümüş ve 10 bronz olmak üzere 16 madalya kazanan milli boksörler, takım halinde birinciliği elde etti. Türkiye ayrıca, yıldız kategorisinde de takım halinde ilk sırada yer aldı. Federasyon başkanı Eyüp Gözgeç, turnuvanın ardından yaptığı değerlendirmede, hedeflerinin Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında kürsünün en üstünde yer almak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle, yıldız bayanlarda elde edilen takım birinciliği için sporcularımızı tebrik ediyorum. Türk boksunun geleceği emin ellerde. Bu yıl sonunda Bulgaristan'da yapılacak Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz kürsünün en üstünde yer almak. Gelecek yıl büyük bayanlarda hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonası düzenlenecek. Bu nedenle önümüzdeki 10 ay içinde büyük bayanlarda yoğun bir kamp ve turnuva programı olacak. Hedefimiz hızla güçlenen bayan boksunda zirvede yer edinmek. Bunun için her türlü fedakarlığı göstereceğiz."

Turnuvada kategorilerine göre elde edilen dereceler şöyle:

Yıldızlar

Birincilik: Hazal Gökdüz (46 kilo), Esra Yıldız (60 kilo), Canan Metin (80 kilo)
İkincilik: Busenaz Sürmeneli (70 kilo)
Üçüncülük: Ülkü Çağırır (48 kilo), Sümeyye Kesikoğlu (50 kilo), Gizem Aydemir (66 kilo)

Gençler

İkincilik: Ayşe Çağırır (48 kilo)
Üçüncülük: Neriman Istık (51 kilo), Ülkü Demir (60 kilo), İrem Kurt (64 kilo), Sema Çalışkan (69 kilo), İrem Günesin (+81 kilo)

Büyükler

Birincilik: Emine Bozduman (+81 kilo)
Üçüncülük: Kübra Ardış (43 kilo), Gülizar Kara (69 kilo)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!