Türk hocalarda hedef galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Türk hocalarda hedef galibiyet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2010 13:26

Murat Didin'in takımı Frankfurt Deutschebank Skyliners, sahasında Ratiopharm Ulm'u konuk ederken Tolga Öngören'in ekibi EnBW Ludwisburg Padeborn'u ağırlayacak.

Haberin Devamı

Her iki karşlaşma da 6 Şubat Cumartesi günü oynanacak.

Almanya Beko Basketbol 1. Ligi'nde Play-Off'a kalmak için mücadele veren Murat Didin'in antrenörlüğünü yaptığı Frankfurt Deutsche Bank Skyliners, 6 Şubat Cumartesi günü Ratiopharm Ulm'u konuk edecek. Frankfurt Höchst Ballsporthalle'de saat 17.40'da başlayacak olan karşılaşma Alman Spor Kanalı DSF'ten canlı olarak yayınlanacak. Geçen hafta Tübingen deplsamanında Walter Tigers'e 91-70'lik skorla kayberderek herkesi şaşırtan Didin'in talebelerinde hedef galibiyet. 34 puanla Alman Beko Basketbol 1. Ligi'nde 6. sıraya inen Frankfurt ekibi play off yolunda rahatlamak için galibiyete kenetlendiler. Antrenör Murat Didin ve yardımcısı Engin Gençoğlu, ''Son maçta takım olarak çok kötü oynadık. İyi defans yapamadık. Kendi seyircimiz önünde iyi bir basketbol oynayıp galip gelmek istiyoruz'' dediler.

Haberin Devamı

TOGA ÖNGÖREN GALİBİYET İSTİYOR

Almanya Beko Basketbol 1. Ligi'ndeki diğer Türk antrenör Tolga Öngören'in çalıştırdığı EnBW Ludwigsburg da haftayı evinde geçirecek. 29 puanla 13. sıradaki EnBW Ludwigsburg 6 Şubat Cumartesi günü Padeborn'u konuk edecek. Saat 19.30'da başlayacak karşılaşmadan 2 puanla ayrılmak istediklerini belirten Tolga Öngören, ''Ligin ikinci yarısına iyi başlayamadık. Son maçta deplasmanda Braunschweig'e 74-63 yenilerek üzdüğümüz taraftarlarımıza evimizde galibiyet hediye etmek istiyoruz'' dedi.

ATAMAN YENİLGİ SERİSİNE SON VERMEK HEDEFİNDE

Almanya Basketbol 2. Ligi'nde Mahmut Ataman'ın çalıştırdığı UBC Tigers Hannover deplasmanda USC Freiburg ile oynayacak. 6 Şubat Cumartesi günü oynacak maçın başlama saati ise 19.30. Son 5 maçını kaybeden Hannover 26 puanla 16 takımlı 2. ligde 9. sırada. Ataman, "Bu maçta şansızlığımızı da kırıp haftayı galibiyetle kapamak amacındayız" diye konuştu.

BASKETÇİLERİMİZ BAŞARI İSTİYOR

Öte yandan Almanya Beko Basketbol 1. Ligi ile Almanya Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nde Türk sporcularımız takımlarının gözdeleri. Galatasaray'da cezası nedeniyle Almanya'ya transfer olan Cemal Nalga, takımı lig ikincisi ALBA Berlin ile geçen hafta Frankfurt Deutsche Bank Skyliners'i farklı deviren Tübingen Walter Tigers'i konuk edecek. Karşılaşma saat 19.00'da Berlin O2 Halle'de start alacak. Hafta arasında ALBA Berlin'in İspanyol Joventut Badelona'yı 72-68 yendiği Avrupa Kupası maçında 7. dakika 50 saniye süre alan Cemal Nalga, vasat oynayıp sayı kaydedemedi.

Haberin Devamı

Almanya Bayanlar 1. Basketbol Ligi'nde ise Hicran Özen'in forma giydiği BC Pharmaser Marburg haftaya Halle Lions deplasmanında geçirecek. Aynı zamanda Alman milli olan Hicran'ın oyun kurucusu olduğu BC Marburg 26 puanla bayanlar liginde 3. sırada. 19 puanla 10. sırada yer alan Eda Albayrak'ın takımı WWK Donau-Ries ise evinde SG BBZ Opladen'i konuk edcek. 6 Şubat Cumartesi günü oynanacak olan her iki maçın da başlama saati 19.30.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!