Türk halkı olarak kazanmanızı rica ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Türk halkı olarak kazanmanızı rica ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 02:14

Hayal kırıklığına uğradığımız milli maçın ardından Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ile yayıncı kuruluş NTV Spor’un spikeri Emek Ege arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Haberin Devamı

Ege, Löw’e karşılaşmanın değerlendirmesini yaptırdıktan sonra, “Şimdi önümüzde Almanya-Belçika maçı var. Şimdi bütün Türkiye bekliyor ki, Almanya bizi yendiği gibi Belçika’yı da yensin ve 10’da 10 yapsın. Kaderimiz onların elinde. Türk halkı için kazanmanızı rica ediyoruz” dedi. Alman teknik adam bu sözlere, “Bütün maçları kazanıp 10’da 10 yapmak istiyoruz. Türkiye’ye hediye etmeyeceğiz ama Almanya Milli Takımı’nın oyununu oynayacağız. Yüzde 100 kazanmak için çıkacağız. Hakkaniyet adına Belçika ile yapacağımız maçı da ciddiye almak durumundayız” dedi.

Daha sonra düzenlenen basın toplantısında, Löw’in milli takım kariyerindeki 50. galibiyetini aldığı duyurulurken, Alman teknik adam şu değerlendirmeyi yaptı:
“Gruptaki 9. maçlarında 9. galibiyeti aldıkları için oyuncularıma saygı duyuyorum. Belki ilk yarı üstün gözükmedik ve Türkiye’nin bazı pozisyonları vardı. Ancak ikinci yarı oyunda üstünlüğü ele alıp oyunu biz domine ettik.”

Haberin Devamı

İkinci gol şansa

Kaleci Neuer’in atılan ilk 2 golde atağı başlatan isim olduğunun hatırlatılması üzerine de Löw, “Neuer, ilk golde uzun bir asist yaptı. Zaten bu özelliği onu çok değerli yapıyor. İkinci golde ise şans faktörü de vardı. Biz takım olarak oynayan bir ekibiz ama Schweins-teiger’i söyleyebilirim sahada etkili bir isim olarak” dedi.

Kendimiz için oynayacağız

ALMANYA Milli Takımı’nın tecrübeli isimlerinden Lukas Podolski, “Sakin kalarak kendi oyunumuzu oynadık ve kazandık. Türkiye için ya da Belçika için değil kendimiz için oynayacağız” dedi. Podolski, sezon başında Galatasaray’a transferi ihtimalinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise, “Kulübüm ‘hayır’ deyince yapacak bir şey yoktu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!