Türk Güreş Kulübü'nde kriz

Güncelleme Tarihi:

Türk Güreş Kulübünde kriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 15:25

Haberin Devamı

ALMANYA'da büyük bir başarı elde ederek Alman Birinci Güreş Ligine yükselen Berlin Türk Güreş Kulübü, birinci lig için gerekli bütçeyi oluşturamadı. Parasızlık nedeni ile başarının tadına varamadıklarını söyleyen Berlin Türk Güreş Kulübü Başkanı İbrahim Dedeoğlu “Bütçeyi oluşturamazsak takımı ligden çekeriz” dedi.

Olumsuz cevaplar

Sponsorluk için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Başkan Dedeoğlu, şirketlerden tek tek olumsuz cevaplar aldıklarını söyledi. Dedeoğlu “Üç aydan beri Almanya genelinde sponsor arayışına girdik. Aralarında süt ürünleri şirketi Gazi ve Vural Öger'in sahibi olduğu Öger Tour'un da bulunduğu bir çok şirket bize ret cevabı gönderdi. Biz beklerdik ki Almanya'da birinci lige çıkan bir göçmen takımına insanlar elini uzatır. Fakat şimdiye kadar hiç kimse bize bir kuruş maddi destekte bulunmadı. Parasızlıktan kadro kuramıyoruz. Böyle giderse ligde çekilmek zorunda

/images/100/0x0/55eae40df018fbb8f89d4d6b
kalacağız. Zayıf takımla mindere çıkıp her maçı kaybetmektense sezon başında takımı ligden çekeriz daha iyi” dedi.

Haberin Devamı

Kadro kurulamıyor

İkinci ligde büyük özverilerle mücadele edip birinci lige yükseldiklerini hatırlatan antrenör Fatih Özbaş, fakat mevcut kadronun yetersizliğine dikkat çekti. Özbaş “Geçen yılki takımda birinci ligi kaldıracak güreşçi sayısı üç, bilemediniz dört. Bizim en az 6-7 birinci sınıf düzeyde güreşçiyi transfer etmememiz gerekiyor. Transfer için zaman da daralıyor. 15 Mayıs'ta transfer sezonu kapanıyor. Görüşüp anlaştığımız fakat parasızlıktan imza attıramadığımız sporcular var. Bunlar bizden haber bekliyor. Başbakan, Dışişleri Bakanı, Büyükelçi ve Başkonsolos bizi tebrik etti. Bu aşamada tebrik bize yetmiyor. Daha fazlasına ihtiyacımız var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!