Türk futbolunu feda edecekler

Güncelleme Tarihi:

Türk futbolunu feda edecekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2012 17:56

Sarı lacivertli kulüp, Tahkim Kurulu’nun PFDK’nın verdiği cezaları onamasının ardından oldukça sert bir açıklamaya imza attı.“Şimdi sıra, planladığı üzere UEFA Disiplin Kurulu’nda. Birkaç gün içinde, önceden tasarlanan pazarlıklar ve bunun sonucu olan süreç an be an hayata geçirilecek. Ve ’Fenerbahçe’ adı altında Türk Futbolu feda edilecek.”

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Kulübü sert bir açıklama yaparak, “Fenerbahçe’yi kurtarma” adı altında UEFA’dan gelecek ceza ile Türk futbolunun feda edileceğini ileri sürdü. Sarı lacivertli kulüp resmi olarak ilk kez UEFA’dan men edilme konusunu dillendirirken, yapılan açıklamada ilginç ifadeler kullanıldı. Gelin bu açıklamanın şifrelerine birlikte bakalım.

1-Trabzonlu Reha Alp ile Tuzcuoğlu’na tepki

“KURULLARDA göreve başlamadan önce, bilirkişi edasıyla yorum yapanlar, ’Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım Operasyonu’ için sipariş edilen 6222 sayılı yasanın imal sürecine bizzat katılmakla kalmamış; şu an da ’Kurul Üyesi’ sıfatıyla karar merciinde yer almaktadırlar.”
ANLAMI: Bu ifadelerle anlaşılıyor ki, Fenerbahçe Kulübü PFDK’nın Trabzonlu üyesi Yusuf Reha Alp ve Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu’na açık bir biçimde tepki gösteriyor. Alp ve Tuzcuoğlu daha önce şike soruşturması hakkında yorumlar yapmış ve ardından PFDK ve Tahkim Kurulu’nda göreve başlamışlardı. Engin Tuzcuoğlu Tahkim Kurulu’nun tarihi şike kararında toplantıya katılmamıştı.

Haberin Devamı

2-Her şey başından itibaren planlıydı

“ŞİMDİ sıra, bu süreci hazırlayanların başta da planladığı üzere UEFA Disiplin Kurulu’ndadır. Kamuoyu görecektir ki, birkaç gün içerisinde önceden tasarlanan pazarlıklar ve bunun sonucu olan süreç an be an bu şekliyle hayata geçirilecektir. Ve ’Fenerbahçe’ adı altında Türk Futbolu feda edilecektir.”
ANLAMI: UEFA’nın bu kararlar sonucunda Fenerbahçe’ye ceza vereceği kesin. Bu süreci hazırlayanlar, bu cezaların ardından UEFA’nın çelişkiler nedeniyle ceza vereceğini biliyordu. PFDK’nın çelişkili kararları Tahkim Kurulu’nda bilinçli olarak düzeltilmedi.

3-Yıldırım Demirören’e üstü kapalı eleştiri

“KULÜPLERLE kişileri ayırmak gibi evrensel spor hukuku ilkeleri ile bağdaşmayan çözüm önerilerinin neden bu kadar süratle hayata geçirildiği aşikardır, milyonların malumudur… Bu önerileri hayata geçirenlerin gerekçeleri de hazırdır; “Onlar Fenerbahçe’yi kurtarmıştır.”  Aslında bu durumun böyle olmadığı, çok yakında UEFA kararlarıyla tüm kamuoyu tarafından görülecektir.”
ANLAMI: Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe’nin karşı olduğu 58. maddenin değiştirilmesi oldu bittiye getirerek gerçekleştirdi. Bunun kamuoyuna sunuş şekli ‘Fenerbahçe’yi kurtardık’ olarak verildi. Oysa kurtarılan Fenerbahçe değildi. UEFA, Fenerbahçe’ye bu kararlar nedeniyle ceza verecek.

Haberin Devamı

4-Tahkim ve PFDK kararları yanlış

“NASIL olur da kurul raporlarında basit bir şüpheden öteye geçmeyen iddialar, cezaya neden olacak şekilde kabul görmektedir? Bir futbolcunun özel hayatında, futbol dünyasından tamamen uzak kişilerle yaptığı konuşmaları delil olarak kabul edenler, bunun gerekçelerini kamuoyuna açıklamak zorundadır.”
ANLAMI: Şikeye teşebbüs cezalarında görüşme yapılan kişiler futbol dünyasının içinde olmayan 3. şahıslar. Hiçbir futbolcu ya da futbol dünyasından hiç kimseyle bir görüşme yok. Buna rağmen bu cezalar neden verildi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!