Türk antrenör Bosna'nın gururu oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk antrenör Bosnanın gururu oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2010 10:36

Bosna-Hersek, olimpik sporlarda tarihinin ilk altın madalyasını, 5 yıldır Türk antrenör Ahmet Dilek'in çalıştırdığı Tekvando Milli Takımı ile elde etti.

Bosna-Hersek Tekvando Milli Takımı Antrenörü olan ve Altın Zambaklar Tekvando Takımı'nı çalıştıran Ahmet Dilek, küçük yaşlarda başladığı tekvando sporunda birçok başarıya imza attığını, Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nü bitirdikten sonra 2001 yılında Bosna-Hersek'e geldiğini söyledi.

Bosna-Hersek'te 2003 yılında Altın Zambaklar Tekvando Takımı'nı kurduğunu ve Bosnalı miniklerle gençlere tekvando öğrettiğini ifade eden Dilek, takımının elde ettiği üstün başarılar nedeniyle 2005 yılında ülkenin tekvando milli takımının başına getirildiğini kaydetti.

Ahmet Dilek, 1992 yılında bağımsızlığını ilan eden ve bunun karşılığında kanlı bir bedel ödeyen Bosna-Hersek'in uluslararası müsabakalarda geçen yıla kadar hiçbir spor dalında madalyasının bulunmadığını ifade ederek, ancak bu başarının kendilerine kısmet olduğunu dile getirdi.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de geçen yıl yapılan Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda Bosna tarihinin olimpik sporlardaki ilk altın madalyasını, öğrencisinin kazandığını ifade eden Dilek, bu başarının hem kendisi hem de Bosna-Hersek için büyük bir gurur olduğunu vurguladı. Takımının uluslararası çeşitli müsabakalarda da önemli başarılara imza attığını ifade eden Dilek, bu başarıları maddi imkansızlıklara rağmen gerçekleştirdiklerini söyledi.
Ahmet Dilek, Tekvando Federasyonu'nun bütçesinin olmadığını, bu nedenle de kendi imkanlarıyla şampiyonalara hazırlandıklarını ifade ederek, ülke tarihinin ilk altın madalyasının kazanıldığı şampiyonaya bile sporcularını kendi arabasıyla götürdüğünü anlattı.

Bosna-Hersek'i yaşadığı acı savaşın ardından dünya çapında başarılarıyla tanıtmak istediklerini ifade eden Dilek, ülkenin çok kapasiteli ve yetenekli genç nüfusa sahip olduğunu dile getirdi. Dilek, kendilerinin bu genç nüfusa sahip çıkarak onları spora yönlendirip, başarılar elde etmesi için çaba gösterdiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

“2003 yılından bu yana ülke genelinde 1500'ün üzerinde öğrenci yetiştirdik. Bu öğrenciler ülke genelinde çok sayıda başarılara imza atarak 800'ün üzerinde madalya kazandı. Şu anda çalıştırdığımız 200 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimizi yapılacak müsabakalara en iyi şekilde hazırlıyoruz.”

-TÜRKİYE'YE ÇAĞRI-

Ahmet Dilek, Türkiye'de tekvando sporuyla yakından ilgilenen ve Bosna-Hersekli genç yeteneklere sahip çıkmak isteyen hayırseverleri, hazırladıkları eğitim kompleksi projesine destek vermeye çağırdı.

Ayrıca federasyonun bütçesi olmadığı için maddi olarak büyük zorluklar içerisinde olduklarını belirten Dilek, Bosna-Hersek Tekvando Milli Takımı'na malzeme dahil her türlü desteği Türkiye'den beklediklerini kaydetti.

Bu arada, Bosna-Hersek'te Ahmet Dilek önderliğinde 5 yıldır Uluslararası Tekvando Şampiyonası da düzenleniyor. Bu yıl 2 Ekim'de minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinda yapılacak olan şampiyonaya, yaklaşık 15 ülke katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!