Turgay Şeren: Süper G.Saray

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Süper G.Saray
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Dün akşam Kerem'den başlayarak, ilk 11'de çıkan ve sonradan oyuna giren tüm G.Saray'lı futbolcuları ve onun başındaki teknik direktör Lucescu'yu yürekten alkışlıyorum. İlk yarıda çok akıllı oynadı sarı kırmızılı ekip. Bu arada Milanlı futbolcular, inanılmayacak pas hataları ve defansta hiç onlardan beklenmeyen hatalar yaptılar.

Eğer başlangıçta ikinci golü atan Hasan biraz dikkatli olsa, G.Saray'ın ilk golünü atması işten bile değildi. Arkadan yine Milan defansının yaptığı büyük bir hata bizim Hagi'ye yüzde yüz bir gol pozisyonu hazırladı. Hagi ondan beklenmeyeni yaptı ve topu dışarı vurdu. Bu golleri kaçırdık, eyvah... Gol kaçıran takım her zaman gol yer diye düşünürken, yine Milan'lı oyuncunun verdiği kafa pasına Jardel nefis vurunca G.Saray'ın rakip sahada kolay boyun eğmeyeceğini anlamak zor olmadı. Arkadan Hagi -ki oyunda büyük varlık göstermedi ama duraklamadan istifade ederek ve rakip Milan'ın uyuduğunu fark ederek, attığı uzun bir top Hasan ile ikinci golü getirdi. Milan takımı tam bir şoktaydı, bizim sarı kırmızılı ekip de çok ateşli taraftarının büyük desteğini alan Milan'ı sahasında 2-0 yenik durumda devreyi kapattı.

AFERİN KEREM

VedatLucescu beğeniyor, doğrudur, haklıdır. Onu oyunda görünce ben de biraz dudak büktüm. G.Saray defansının en iyisiydi. Fatih de öyle. Lucescu onu niye değiştirdi anlamadım. Popescu kafasına darbeyi alana kadar defansımızı çok iyi toparladı. Orta sahada Ergün, Suat ve Okan öylesine rahat oynadılar ki, rakiplerini pres yapmalarının peşinden ayağına geçirdikleri topları çok iyi kullandılar. Bravo onlara. Sahanın en iyilerinden bir tanesi de Hasan Şaş'tı. Yaptığı her hareketin sonu G.Saray'a rakip kaleye gitme şansı verdi. Jardel de öyle. Bir Milan kalesinde, tek başına gol aradı ve oyunun büyük bölümünde de hele 2. 45 dakikada geldi kendi ceza sahası içinden bir sürü gol pozisyonuna mani oldu.

Zaten ikinci yarı G.Saray futbol takımı için tam bir kabus gibi geçti. Atılan iki golün dışında direkte patlayan toplar, Kerem'in kale sahasının içinde ayaktan ayağa dolaşan rakibin gol pozisyonlarını kurtarışı bizlerin tribünde sahadaki oynayan G.Saraylı futbolcuların da herhalde yüreklerini ağızlarına getirdi. Kerem kalesinde müthiş oynadı. Aferin Kerem. İlk yarıda daha maç 0-0 iken kurtardığı iki yüzde 100 gol pozisyonu var. İkinci yarıda da yan toplarda bayağı hakimdi. Demek ki, Kerem yavaş yavaş oluyor. Devam evlat. Hakemin verdiği penaltı pozisyonunda nedense bir sarı kırmızılı eli hepimiz havada gördük. Vedat sahanın en iyisiydi çok iyi oynadı ama bu topu niye tokatladı onu anlamak mümkün değil. Neyse maç öncesi Milan'dan 1 puan almak güzel neticeydi, maç sonrası G.Saray'ın sergilediği süper müceadele ve aldığı bilek hakkıyla 1 puan daha çok alkışlanmalı. Bravo G.Saray'a...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!