Turgay Şeren: Federasyonun son rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Federasyonun son rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2001 00:00


Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

TÜRKİYE - Azerbaycan maçında dünyada eşine rastlanmamış ve rastlanmayacak bir rezalet yaşadık. Özerk Futbol Federasyonu'nun ilk temel taşlarından birini koyanlardanım. Rahmetli Turgut Özal, beni, Coşkun Özarı'yı, Can Bartu'yu ve Sanlı Sarıalioğlu'nu topladığı zaman ondan tek bir şey istedik. Özerk Futbol Federasyonu...

Özal kafasını şöyle bir kaldırdı;

‘‘Coşkun ben seni federasyon başkanı olarak atayacaktım’’ dedi.

Biz hep birlikte, ‘‘Sayın Başbakan biz sadece özerklik istiyoruz’’ diye yanıt verdik. Rahmetli Özal'da ikna oldu ve yasa çıktı.

Bu yasa Türk Futbolu'na hem maddi, hem de idari açıdan büyük ufuklar açtı. Futbol Federasyonu Başkanlığı, eski dönemde bakanın ve genel müdürün dudaklarının arasındaydı. O günler çok şükür geride kaldı.

Amaa... Bu yasa asla Futbol Federasyonu'na, devlete kafa tutma hakkı vermedi.

Ne yazık ki, bunu Azerbaycan maçında yaşadık. O maçta devlete resmen kafa tutuldu. Ve bu Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un direktifleri ile yapıldı.

Yani federasyon, devlete ‘‘Arkadaş ben senden büyüğüm’’ dedi.

DEVLET DEVLET İSE...

Haluk sen ve arkadaşların stadın her tribününde oturabilirsiniz. UEFA'nın ve FİFA'nın bütün yetkileri ile donatılmış da olabilirsiniz. Ama bu size bu ülkenin yasalarını çiğneme ve Şeref Tribünü'nde oturan devletin temsilcilerini hiçe sayma hakkı vermez.

İnönü Stadı açıldığı günden bu yana bir şeref tribününe sahip. Sen bunu değiştiremezsin. Sen yasaları çiğnemekle değil, yasaları uygulamakla yükümlüsün. Ama son maçta, sen yasaları çiğnedin. Şimdi eğer devlet, devletse sana bunun hesabını sormalı.

NOT: Davranışları ile kamuoyuna örnek olan Gaziantep Büyükşehir Bld. Başkanı Celal Doğan, İzmit Büyükşehir Bld. Başkanı Sefa Sirmen, Samsun Büyükşehir Bld. Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile 1.lig, 2.lig ve 3. ligde nice sorumluluklar yüklenmiş kulüp başkanlarının, Haluk'un bu davranışa ne gibi tepki göstereceklerini de merak ediyorum ve bekliyorum.

Yalancı kim?

BURHAN Satır. Bu ismi ben de sizin gibi ilk kez duyuyorum. Kim mi Burhan Satır... Anlatayım.

Mercedes Benz- Türk Anonim Şirketi, imzalı yazıya göre, A Milli Futbol Takımı oyuncularına ödül olarak verilen 16 adet Mercedes Marka jeeplerin finansörü.

Yani 1 milyon 100 bin doları veren adam. Ben Burhan Bey'in kim olduğunu çok merak ediyorum. Bunca yıl futbolun içindeyim ismini hiç duymadım. Hatırlayın, Ata Aksu, televizyon ekranında gözümüzün içine baka baka, ‘‘Jeeplerin parasını Saffet Ulusoy verdi’’ demişti.

Ya Mercedes firması yalan söylüyor

Ya da Ata Aksu... Bu yalan 9 Haziran'daki mali genel kurulda tartışlamalı.

Aziz Başkan’a...

EZELİ rakibimin ama en büyük dostum olan kulübün başkanısın. En büyük dostum diyorum, çünkü biz Galatasaray Lisesi'nde ve camianın içinde, böyle öğrendik.

Ki Yıldırım soyadı bu dostuluğun en büyük göstergesidir. Sen F.Bahçe Kulübü Başkanı'sın, kardeşin Acar Yıldırım ise G.Saray kongre üyesi... Ne güzel dostluk...

Fenerbahçe'ye çok şeyler verdin. Ve inanıyorum ki daha vereceğin çok şeyler var. Sen Fenerbahçe'de başarılı oldukça, bizlerde G.Saray'ı daha ileri götürmek için çok çalışacağız. Onun için başkan bir daha düşün, sana olan sevgiyi elinin tersi ile itme...

Ekin Naz Kaptan ismini unutmayın

GENÇLERİMİZ, inanın emin ellerde... Bunu yakından görmek beni çok mutlu ediyor. Türkiye'de o kadar karamsar tablolar var ki, insan güzel şeyleri görünce ülkesi adına çok mutlu oluyor.

AVRUPA KOLEJİ

Geçtiğimiz günlerde 2 okula gittim. İlki Avrupa Koleji'ydi. Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Talip Emiroğlu'nun anlattıklarını dinleyip okulu da gezince içim rahatladı. Demek ki ülkemizde bazı güzel şeyler de yapılıyor. Okuldan ayrılırken, büyük bir mutluluk içinde, Talip Bey'i ve emeği geçenleri kutladım.

Ardından Ziya Şengül kardeşim beni aradı. Doğuş Okullar Grubu Kurucusu İ.Doğu Gözaçan'ın davetini iletti. Severek ve koşarak gittim. Okulda çok sesli koronun inanılmaz güzellikteki konserini büyük bir coşku ile dinledim. Hele 15 yaşında bir genç kızımız sahne aldı ki...

Tek kelime ile muhteşemdi.

Spentele le Stelle adlı parçayı inanılmaz güzellikte söyledi.

Bu kızın ismini bir yere yazın.

Ekin Naz Kaptan...

DOĞU GÖZAÇAN

Bu güzel gün için İ.Doğu Gözaçan ile Ekin'in müzik hocası Sabiha Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Bir gün yolunuz düşerse bu iki okulu dikkatle gezin. Ve Türkiye'de eğitime yürekten bağlı olan kimselerin neler başardığını görün. Ve bu iki okulunda her türlü imkanı devlet kesesinden değil, kendi olanakları ile karşıladığını asla unutmayın.

Süren ile uçan dolarlar

ALİ Sami Yen projesi bir kandırmacaydı. 1996 yılında Süren elinde bir maketle kongreye geldi. ‘‘İşte Ali Sami Yen Stadı'nın yeni hali’’ dedi ve projesini anlattı.

O günden bu yana, ‘‘başlıyoruz’’ diye diye tam 5 yıl geçti. Hatta G.Saray'ın maçlarını, Diyarbakır'da oynaması bile söz konusu oldu. Ben bu projeye inanmadım. Bunu defalarca yazdım. Ve Süren ile tartışmamızda burada başladı.

Önceki günkü gazetelere açın bakın. Galatarasay Spor Kulübü'nün ilanı var. Ali Sam Yen Stadı'nın kombine biletleri satışa çıkarılmış. Yani Stat bu yıl da yerinde duracak. Stat yerinde kaldı ama Süren ile birlikte G.Saray'ın proje masrafı 10 milyon dolar da uçtu gitti.

Ve Cansun

MEHMET Cansun'un kısa pantolonlu halini hatırlıyorum. Elinden tutup birlikte gittiğimiz maçlar daha dün gibi gözümün önünde.

Ama Mehmet çok değişti.

Doğruları söylemiyor. Şimdi Başkan adayı... Buna benden çok sevinecek kimse olamazdı.

Cansun, Süren yönetiminin devamı. Böyle olmasaydı adaylığına çok sevinirdim. Bugün G.Saray'ın dibe çökmesinde ne yazık ki Cansun'un da rolü büyük.

Yer, G.Saray Lisesi Tevfik Fikret Salonu... G.Saray'ın denetçileri G.Saray Yönetim Kurulu'nun önünde, kulübün borcunun 128 trilyon lira olduğunu açıklıyorlar... Cansun ve yönetim hiç itiraz etmiyor.

Sonra sen Mehmet, TV'ye çıkıp, ‘‘Borcumuz 17 milyon dolar, medyadaki rakamlar doğru değil’’ diyorsun.

Bunu neden denetçilerin önünde soylemiyorsun?

G.Saray Kulübü Başkanlığı ile onur duyacağım birinin adaylığına karşı çıkacağım hiç aklıma gelmezdi Mehmet.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!